[iOS/AN/PC] Gwent 昆特牌 (11) Master Mirror is coming to town

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
之前我做哂100 journey 任
就變返6小勝,12小勝,24小勝咁計ga ma
之後每日renew
咁照我講之前係6小勝,12小勝,先到24小勝
今次係冇得解journey 任,直接一黎就每24任先2keys
咪變相又縮獎勵,唔撚係呀?
佢而家呢個係因為冇journey既頂住當方案ma
每個星期三個任其實同無課journey玩法差唔多

3?
過渡方案
咁有冇消息幾時出返journey ?
雖然唔多想做旅程d19任
每個星期三果個係指揀陣營做任果個?
2好似勁D
睇你想玩NR定ST
下個月出番,
"每個星期" "三個任" yes
有冇monster deck 推薦
fruit of ysgith+eternal 無限生
St可以點玩

Harmony死咗
Elf唔啱而家meta,太多傷害同甲
Dwarf唔理玩unit定玩spell都從來冇勁過

新卡Symbiosis又慢又唔高分,就算每turn打一張Nature,每張Symbiosis都只係一turn一分嘅engine

Symbiosis又冇得mix落Harmony/Elf/Dwarf,配Harmony唔夠tag、配Elf完全唔夾、配Dwarf極慢但上限依然唔高

St main 已放棄 St
尋日米煲巴唔係話st好勁?
我諗我算係NG MAIN
研究緊NG SPY DECK勁唔勁,跟SPYRO砌左副
勁既可以用黎打rank
R1 靠張echo+echo技贏
等R3先用Symbiosis?
不過Symbiosis 效益真係好低
而且Nature 銅卡太廢
用緊NR幾勁
想砌NG不過諗落幾貴下
等有deck抄再決定
不過好靠R1抽到咩
新紫卡veil唔用order boost手牌
R1 Turn 1落最理想
但係如果buff落隻transform到就GG
Tran完食埋啲buff
有無稔過 NR main 到而家都無 faction offensive purify 連devotion 都無得玩既感受
最少harmony 都做左meta 好耐
decree 轉 amphibious assult + uprising?
https://www.playgwent.com/en/decks/b0e483b2c90fda5ab0302b823122d42a
我無乜舊牌靠新牌鳩砌
King Belohun buff啲兵仔
用veil兵滾雪球或者用amphibious call佢出黎
buff Tridam打R1
R3 Viraxas + Reynard combo
Voymir + 新船 +Lycian 做combo
有得抄啦
不過穩陣d,等meta 網出左先抄都未遲
新NR點砌法?
NG抄左副ball+spy幾勁
張張進化牌都有狀態,必死
配埋戰略撤退有護衛都要死
如果夾埋ball黎用再死一隻
我玩左一個星期仲all in 晒幾十個箱左落st到

係咪應該重開個acc集中返係第二個勢力算
其實你用咩deck都打得上去
冇必要重新玩
邊到睇到呢副deck抄?
但係veil你唔可以毒佢wor,點攪?
Vincent 就得一張,計埋yen innovation ,兩張攪得掂?
Vincent配戰略撤退打兩次
如果無護衛要殺
招技用係NG張進化版到都唔錯

我都係上官網估邊副好用再抄
但上面講到st已被放棄

諗住如果st難玩就襯早斬掉重練咋

反正NR我都有興趣
你等d人開發曬新玩法再諗都未遲
一係合住NR先lo 新出張銅卡船好勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞