[iOS/AN/PC] Gwent 昆特牌 (11) Master Mirror is coming to town

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
無玩1-2個月 等緊擴展包 再沉迷返
建議唔好追
新手玩左一兩日 skillege bloodthirst 打傷狂boost流勁唔勁
尋晚開始用hambi係好好玩,但唔易贏。最叻仔頭先有鋪打松樹,我估佢收埋隻巨橡,仲有加左起碼7點,我放hambi收佢皮
新手玩咩都勁等你開始輸再抄deck都得
試過掉左佢隻Kikimore

4個都唔關dagon事
掉上癮了,但我勝率好低
我都係,但玩得開心就夠
好事嚟,感覺上啲evolving card為咗唔好太屈,張張都會大同小異

Dagon係普通金卡先有機會有特別效果
昆特牌就係呢樣好,順口問句,R7係分水嶺係咪即係上左R7就唔會再跌返落去?
Dagon冇得進化
elf hybrid 點用ga
用左幾鋪唔覺得佢勁
但係meta report佢已經取代左soilder ball
同harmony 成為tier1 deck
用vernnossiel 射9對面又唔夠多deadeye
玩harmony 當然唔夠傳統洗腳水deck勁
副野打長turn定短turn?
同harmony 一樣5-7 turn最勁?
完season 除左pro 頭500都會跌幾級,主要r7係完季有15key同埋無左連勝bonus
明白晒
vernnssiel 後排好D
bleed r2 短r3幾勁
明白
但係bleed r2既前題係咪贏要儘量搶贏r1?
主導權先係自己手
諗緊r1駛唔駛留牌
我通常r1當hamony咁玩 盡可能唔好玩太多elf
唔好俾aelireen係r1彈出黎
拎到r1我通常都會bleed
預著玩scenario既deck又或者mo sk就一定bleed
如果冇信心bleed可以放r2 r3玩長局成手elf都夠做
開波
明白
r1放一隻elf出黎發動harmony 算
half-elf你會唔會r1放?
hoard 5 每 turn 加一隻 2power unit?

有少少勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞