網絡小說集中討論區<15>好書難求

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
而家仲睇緊嘅書:

諸界末日在線
聖墟 (超慢更新, 就完本)
前任無雙
第一序列
我能提取熟練度
前任無雙
劍仙在此
龍城 (超慢更新)
元尊
滄元圖
睇到毒發 無啦啦寫咩雌雄同體嘅怪物鐘意嗌八格 勁嘔心
呢個我都覺得on9
佢明顯係大中華膠嚟
我都係搵其他書睇算
呢本真係好撚難頂
正宗小白文, 敵人弱智, 主角瘋狂升級, 又要係咁柒化日本人
追書單

我真沒想重生啊
蒼青之劍
我的一天有48小時
我師兄實在太穩健了
最初進化
平平無奇大師兄
問道紅塵
生活系遊戲
太太請自重
輪回樂園
神秘復甦
王國血脈
我的細胞監獄
精靈掌門人
超神機械師
美食供應商
這號有毒
逆天邪神
贗太子
爛柯棋緣

有無師兄有類近小說推薦
我覺得有啲位係幾有feel
唯我紫霄個度我覺得係幾有霸氣既
但係係禁寫到日本人好衰真係頂唔緊

好似係因為個作者以前係當兵
可能因為禁令佢洗左腦變大中華膠
我真係頂唔緊去搵其他書睇算啦
這個刺客有毛病
啱啱睇到6-70章 嗰主線一直係收服翻啲弟子?
追完樓上位師兄嗰本就開呢本睇
魔臨呢段高潮位真係睇到射
封左好耐
因為妖怪迷信

反而同佢一齊封嗰本 我是妖二代
就返生仲完本
個作者早排開左新書叫白骨大聖
睇書評好似話係這裡有妖氣前傳黎
追左好耐post 好似冇咩人提過遠瞳本黎明之劍
睇左咁多網文 覺得遠瞳d書好笑得黎又推到主線 除左第一本希靈前段少少大中華之外 後面d書既節奏都幾好 個書list追下追下剩返佢呢本
黎明之劍有追開但希靈頂唔順棄書,推薦我真沒想當救世主啊講述主角能夠定期穿越現在同未來,主角需要改變現在去扭轉未來人類滅亡嘅命運,有一種睇美劇嘅味道。
劍來點解可以咁撚多廢劇情 根本cut一半都唔影響主線
我係睇完異常生物見聞錄先追返希靈 唔係有異聞錄打底既話 應該冇可能頂得住前面d動漫情節
異聞錄又幾好睇既 有希靈set好左個世界觀 日常同主線個比例啱啱好 係個結局收得有d趕
豆豆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞