網絡小說集中討論區<15>好書難求

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
戰神睇過無睇晒,覺得太悶,而家睇返先
仲有無茍流書值得追
已追緊 我就是不按套路出牌
書荒緊
禁下禁下開左本
一群玩家正在抵達末世
幾搞笑,暫時睇左一百章
好似無乜點睇過呢類題材,文筆唔會太好但都叫通順流暢
無特別賣弄 / 礙眼

得340章左右,應該兩三日睇哂
又要搵書
340章一日都睇得晒啦
我都係1日100章左右

大家有冇睇到頸緊膊痛?
之前追開第一序列
結果live完開始養
養咗幾個月唔得閒睇
咁啱望到前排最新update係完本感言
唔係好敢開返嚟睇 時間過得好快
好多追咗幾年嘅書都完曬
岩岩係TG group推緊幾本書
你地都可以睇下

王牌 - 蝦寫 (蝦寫所有書都好睇,主要係佢寫果個思路同手法)
無盡武裝 - 緣分0 (無限流 - 繼Z同卷土之後我覺得佢算係寫得最好)
罪惡之城/永夜君王 - 煙雨江南
卡徒 - 方想 (好似爛尾,但前中期我記得好睇)
所有書 - 貓膩 (呢個lihkg有推)
錦衣夜行 - 月關
將血 - 河邊草
贅婿 - 香蕉 (推到爛但真係好好睇)
九星毒奶 - 育
深夜書屋 - 小龍
禁區之狐 - 林海聽濤

利申: 睇左好多年,都仲有好多本可以推薦,但要回憶下,上面呢d係深印象d,太出名果d都冇推 (無限恐怖/凡人修仙/修仙聊天群/全職高手 果d)
錦衣前中期係正,但係幫永樂打左個江山之後開始跌watt,主角開始卑躬屈膝,明明前期仲大義凜然咁屌柒建文帝,中後期對住永樂就淆晒底,都唔知佢驚乜柒,中後期主角擁有嘅勢力隨時可以改朝換代,但係仲要對住班蛋散低聲下氣,睇見都眼怨

btw 個人覺得月關係起點寫得最好係《回明》《大爭之世》,最差一定係《夜天子》同《醉枕》
頭兩本無睇過,bookmark先
夜天子睇左一半就棄左
有冇睇 唐磚?
無,歷史類剩係睇過月關
書荒好鬼悶😩
想問有無類似將夜 間客類既小說推薦下
個人覺得完得爛
半仙到底寫咗幾多年,中學睇到家陣出嚟做嘢都未完
大奉打更人 爽文黎講都幾好睇
睇睇下上面D留言(中原五綠之類),開始驚
唔對路先棄lor

條友睇落未病發,而且查案,力量體系同細妹都幾有趣
“11月10日,我還是不甘心小說計劃流產,于是給兩個妹妹講了梁山伯與祝英臺的大致劇情,故事很簡陋,畢竟忘記了很多細節,聽完,玲月妹子眼眶發紅,但是鈴音沒哭,我揍了她一拳,她哭了,我覺得這是她這個年紀應該承受的。”

呢排追緊
千機殿 緣分0新書 玄幻爽文 主角用計謀玩死其他人
大周仙吏 榮小榮新書 穿越古代文 今次加咗玄幻修真落去
仙道求索 已完 前幾日開咗黎睇 一開頭都ok 玄幻修真
無敵師叔祖 玄幻爽文 風格似一拳超人 不過呢本睇咗頭100章覺得有啲毒

有無人有其他玄幻修真好書推薦我自己就覺得大劫主,大道爭鋒,蠱真人呢類好睇
主線無影,有排先完到
《媽媽今天被川普叔叔制裁了》
https://lih.kg/2171885

短故 幾好笑
岩岩好奇去睇左幾章已經頂唔順
台灣爽文,本書成日講台語,好過癮

我期期都出信和買實體書支持

有生之年系列,隔幾年就睇佢寫到邊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞