網絡小說集中討論區<15>好書難求

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
四萬年我曾經拎起放低3-4次最後書荒迫自己捱過最白嘅階段,我覺得值得得睇!
劍徒我反而捱唔住,作者唔想太套路結果成本書變成無乜優點主角性格同世界觀都無成功建立
唔怕節奏慢推薦超維術士
暫時睇劍徒都覺得太平平無奇 講到佢空白咁修仙 明明大大個外掛
我睇到300章棄書寫唔出精彩打鬥場面,故事鋪排又唔掂,爽又唔係爽,跟主角穿越嘅劍又係把撚
近兩年新書都無乜邊本得
佢上一本係咩?
超級驚悚直播
推介以下好書
十幾年書齡 誠意推介

你有種就殺了我 (小世界其樂無窮作者新書)
我真沒想當救世主啊
虧成首富從遊戲開始
我師兄實在太穩健了

四本都有笑點有熱血有深度 值得睇下
好似咁仲好睇
總部一黎戇鳩垃圾
二黎都過咗成半年靈異事件點會仲未公開
都市文唔可以寫到政府咁廢
所以依家唔寫總部
食屍鬼再放出黎似係毀滅世界

之前已經講到佢個鬼域識reset 但記憶唔會reset
依部小說係好睇,但就好似上面咁講 作為政府方嘅總部勢力真係好廢

另外主角戰力升太快,三兩下手勢 就差唔多成為人類最高戰力,就連日本 山崎(成為玉潛力) 都被秒殺

就咁睇小說進度大約一半左右,但主角咁快接觸到幾件S級事件 ,唔知之後仲可以點寫

如果可以見到主角由c級到b級 一件件事咁去接觸 可能會比較好 同有層次感。唔想見到後期突然一堆駕馭4,5隻鬼嘅 猛人 橫空出世,希望作者可以好好把控

總結而言,追到700章live 黎講 神秘復甦 角色描寫一般般 ,但世界觀 唔錯 設定一流 。 雖然唔係主sell 驚嚇 但係恐怖感 絕對有 ,係值得一睇
我諗依層係因為一個唔算缺點嘅缺點
就係主角好少組隊
因為大部份升級流都會有隊有/FD子
一齊升級唔會令主角係明顯
就好似 詭秘之主,修真4萬年,細胞監獄,師兄太穩健,小世界...依D都好
FD子都會升下級
作者一開始都冇諗過楊間要組隊,係比人第一次太監清網果時先開始計畫
有冇人睇過傲世九重天
想問下個作者係咪本本書都寫兄弟情
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞