網絡小說集中討論區<15>好書難求

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
南宮婉係仙界同韓立講元瑤係靈界渡劫失敗死左,大結局果集韓立穿越時空返去救佢,其他咩銀月、冰鳳、黛兒、凌玉靈果d提都無提過
冇左掌中古騰堡你地用咩睇

利申:iOS
起點app
古燈文庫 要入code 自己google搵
剛剛睇完大家介紹嘅「放開那個女巫」, 堅正
正呀,係後段收得急
作者自己有解釋嘅, 不過我覺得係條橋都用得7788, 再講打仗已經無乜新意可以寫, 所以寧願快d完
本書中期有條伏線係話雪山果隻天海界大眼仔覺醒左,但係直到結局都無再提天海界d野,同埋就算繼續寫打仗,打魔鬼同天海界大眼仔都唔同打法啦,意識界班人又無填到,本身以為潔蘿會有用但係結果可有可無,意識界同現實世界會唔會融合、互通又無講
我覺得係果段時間支那文字獄開始搞到網絡小說, 所以本嘢最後先有少少爛尾
我覺得單純係作者唔想再寫,去到後段作者更得好慢,一日未必有一更,字數又少,如果再寫埋天海界可能寫多兩年都未完到,所以索性搞掂魔鬼就收工完本
陳巧倩唔係一早死左啦咩 仲有咩伏筆仙界篇提過一兩句玩情懷之後就無提過
無死到,係靈界篇出現過
我有一座恐怖屋 睇落麻麻地 兩條主線好唔夾
大陸網絡小說 差唔多本本都爛尾
真係冇咩邊本完到好尾
王國血脉有更 快啲睇
蠱真人唉
雖然刺客用幾章對話好似幾水咁,但我又覺得幾好睇喎
反而師兄講到二教主結婚前後我就覺得開始悶
呢排仲睇緊氣運之子,好岩送飯,完全唔使用腦
睇曬,前期係寫得幾好
到後期就變左大路feel
呢本真係神作
雖然後期變左9轉後無咁神
但都比其他書好好多
攻上天庭個段真係神到痴線 兩次大戰展示雙方立場
春秋蟬重生個設定真係比佢玩到出神入化
佢真係奇才
開頭諗玩重生咁屈,好小白文
點知佢又到寫得高潮迭起
只係前期係村,狼潮都比佢寫到超正

書荒或者未睇過既巴打,強烈推薦蠱真人!
但睇前要小心,因為睇完之後其他書
入唔到法眼了
肺炎好耐冇更伊塔之柱
希望冇事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞