網絡小說集中討論區<15>好書難求

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
天賦最近都唔對路
準備棄
因為第一卷作者認真寫

之後發覺成績仆哂街 逼去改翻以往風格
其實第一卷都幾好睇 不過睇姬叉都係鐘意睇佢寫瘋狂食女
全世界都白痴,得主角醒<<<<<<
唔認同巴打呢句
蘇宇係有小聰明, 但好多時佢都懶醒或者太感情用事而差啲累死佢自己
唔係外掛死好彩, 佢死左N世

舉幾個例
佢初入諸天戰場, 佢以為可以隱藏身份好耐, 點知一陣就比人識穿比人追殺入天滅古城, 仲要個陣摩多那睇唔起佢實力, 無心殺佢先走得甩

係天滅搞完事佢以為自己好掂去星宏古城整騙局, 搵條渠做後路, 但比人識穿, 最尾走唔到, 被迫轉居民, 個陣佢幾不甘

仲有佢自己連同佢個一脈, 比大周王, 大漢王個班無敵當狗咁撚
佢成個證道篇做咁春多野, 最後咪益左大周王, 一門四無敵
但佢拎咁多資源去做假遺跡, 無咩得到, 差啲連至寶文墓碑都比空空偷鳩左,
都只係釣左一個本黎已經通晒天既焚海出黎
單雄單野又係蝕, 人地周家本黎無無敵死, 但就用呢個大話走鳩左佢數
已經開始出事啦
神秘復甦仲係keep住咁慢
葉真
蝕底多數係境界未能,無日月無敵知識

多神文個度佈局幾十年,個個收收埋埋,蝕度好正常
空空偷個文墓碑係假架 萬天聖造個A貨 出黎
真個嗰萬天聖比返蘇宇啦 嚴格黎講蘇宇都係蝕左啲唔係咁高價值既寶物 蘇宇大撚把啦
所以我咪打「差啲」
我只係想講老鷹個故仔入面唔係得蘇宇呢個主角醒, 其他人白痴
我睇個角度反而係蘇宇成日太自大, 太衝動, 佢屈機未死係真係靠開掛
主角個外掛好屈機?
幾鍾意個細妹 蠢得黎好得意
3秒剝好一隻雞蛋
睇完鬥破了
之後2部係邊本?
武動乾坤 大主宰
呢幾日追埋佢先
幾正
其實咁多本有冇關連
可以講有少少既 但唔係連貫既故事 幾日睇晒既話巴打個肝應該要驗下有冇事
呢兩套加埋大概2800章
三日到四日夠時間睇,其實唔難
除左食飯訓覺都係睇書?
慶氏個到寫得好好喎
武動乾坤好少少 大主宰垃圾

土豆d 都係爽文小白文
末日生存大師 有冇人睇過?
黎黎去去都係呢d架啦 睇得多就會識揀
睇完第一序列 認真唔錯
成本書首尾呼應得好好
遺憾既係最尾結尾大戰太匆忙 有d晒左d角色
陳無敵復活居然少少獨白都冇
發覺好多小白文既作者想寫主角或者敵人有好高智商,但係受到作者自己既智商限制 搞到啲情節變到好膠好多毒點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞