網絡小說集中討論區<15>好書難求

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
諗起以前睇到朝早7點先訓 2點起身就差唔多要出門口返工
太夜瞓會傷肝
大家有無用pad 睇
想問下睇呢啲網文用咩機好
kindle 定咩
利申電腦白痴
用手機app睇或者上卡提諾
唔怕麻煩同傷眼就買部android電子書用app睇 kindle追更太麻煩 當然電話係最方便
最新個集王國血脉竟然冇俾人ban
有人投訴咪要佢改
佢肯寫都唔撚睇了,回塘又臭寸,講好左要加更、追更無撚左件事,講大話當食生菜
想搵返本書 好似係無限世界 主神空間嗰啲 同唔同種族鬥?! 之後好似響第一次任務主角建立咗一個皇朝 仲要係比之前嗰啲人勁好多 之後有一次有個任務就係返返去嗰個皇朝嘅幾千年後
求好睇既網遊小說,連載/已完都ok
起點:賊行天下

說頻:半仙闖江湖(半網遊半都市,真後宮文,說頻網最新去到73集,每周更一章,唔想等可以買網文版,網文版去到100集,一集十章8蚊hkd)
[第四季][冒險]亞特蘭蒂斯戰記 第四版
https://lih.kg/1991722
惡靈國度?
秘巫之主幾好睇

推推推
cls 帝霸寫到4千章,仲有冇人追緊
講起入坑
我諗起我入坑困時睇既書
依家諗返D 劇情係垃圾中既垃圾

流氓聖皇
主角家道中落 執到3隻精靈 最尾都變左最top 既精靈
主角間唔中比人隊死左復活 幾次就變左最勁
記憶中文筆都算差
比中文老師見到我睇小說佢攞左黎睇左幾章 佢叫我唔好睇D 咁差既書之後介紹左幾本比我 但我唔記得左佢介紹乜

之後睇既係
孤獨戰神
呢本算係寫實 文筆算幾好 非穿越非武非魔
個故事算係平淡 冇乜高潮起伏
果時睇得幾辛苦

之後就睇
海王祭同惡魔法則
之前追po 見到有人講我能追蹤萬物

開左黎睇有少少評言
初頭寫得比較有趣,去到兩族大戰算係唔錯
有外掛但有限制
但完左之後就換地圖
換得好密
女主角形象塑造接近0 去到後尾差D 以為作者唔記得左有女主 係大結局先出反黎BBQ
由於換地圖頻繁
好多角色都冇乜表現 形象單一 惡既惡 好既好
所以投入唔到感情 甚至對男主都冇乜感情
尾段講到返地球 但返地球果段又係幾無謂 skip 曬都唔影響
係啦 唔記得講佢係地球轉生異世界 但個設定又係為轉而轉
最尾夾硬話其中一張地圖既boss 係我地宇宙既科技咁先有D 關鏈

最終boss 戰啦
劇情突然坐火箭加速
突然攞到最強武器
突然有幾十個世界既人追殺佢
大概用左3 4個章就完左呢個最終地圖
但大結局打既boss 竟然係一個"概念"
主角突然就代表左善良 然後"善良"呢個概念原諒左"惡"
然後所有善良既人就得到祝福啦

我咁就浪費左一個星期時間

追曬
不過去到最中段發覺唔對路
發覺自己唔係咁care D 角色生死已經覺得中伏
但又想睇埋落去

成個故事角色最鮮明既係2族大戰朵花

去到最尾我直頭速讀咁睇
睇下佢到底想講個咩既故事
直頭skip 住咁睇 佢同邊個人打打成點都冇細睇
係到故事情節先睇睇

點知最尾竟然講善惡呢D 咁老土既野
大陸小說係咪十有八九都係爽文
睇佐兩部,都係主角無敵,做乜都贏
仙逆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞