whey乳清蛋白交流區(5)

1001 回覆
2 Like 5 Dislike
mars芋頭牛奶10包換蜂蜜牛奶 10包
想試下其他味
地鐵藍綠紅紫色線都可以
有冇巴打分享下Mars抵唔抵飲
味道個d如何
依家飲緊on double rich chocolate 覺得有啲淡
奶茶味gainer難飲到仆街
我可以同你講 可以話係最好飲嘅whey之一
但一分錢一分貨 真係貴
同埋都唔好ff到好飲過普通飲品 都係whey

優點:
1.粉易融,有飲過myp都知冇一次係完全融晒
2.冇怪味餘韻,myp on等牌子飲完一啖,你再仔細㗳下係有浸怪味,你要keep住係咁飲先冇
3.牛奶類味道比較天然,例如芋頭牛奶,抹茶奶綠等等都冇咩人工味
4.方便,一包包帶出街直接飲,唔洗另外裝黎裝去
5.慳位,唔會大大袋/大大桶塞爆個櫃

缺點:
1.好貴
2.水果味同雲呢拿都係好難飲

額外補充:用芋頭奶茶做例子,如果去街邊飲品店買芋頭奶茶有9分
whey得6.5分,whey佢係最好飲之一,但始終都係whey,唔好太高期待
有冇巴絲試過isonatural既原味 好似好吸引
水果味長期有貨

茶飲系列 同 牛奶系列 就成日斷貨
暫時覺得最撚好飲既WHEY 沒有之一
但真心太撚貴 香港計條數要10.5 一包
你台灣識人都要7.2 未計運費

利申 : 飲個MYP / ON / ALLMAX
有冇飲過isonatural
無,我飲ALLMAX Nutrition, Isoflex, Pure Whey Protein Isolate 呢隻
有冇師兄飲過blade sport whey protein
有冇啲咩評價
isoflex 甜到漏
邊度買到10.2包睇官裝390$30包
$630 60包
各位數學高手
10.5呀............
咁去邊間買
巴打有興趣
買左60包蜂蜜牛奶想試埋其他
TG: @lh222
買左60包MARS芋奶 岩岩到貨
想換水果系列/經典系列味試下味
有無巴打有興趣換
或者巴打飲唔晒想散裝賣我都ok
我會上返iherb買
散裝換唔換蜂蜜牛奶味
https://www.facebook.com/1651028005215174/posts/2524571044527528/?d=n

呢間應該算係暗黃?自行判斷
早排落旺角經過見佢ON Double chocolate賣得都算平,比起其他街鋪
都可以試下 tg me: hkgbear
呢間之前早一兩月問過價 好似比較貴
唔知係d粉加咗價定點
都係等iherb特價算
Double chocolate 當美祿飲 fit哂

諗起次前飲myprotien 就想嘔
咁諗好似怪怪哋喎
操嘢就係想用最有效率嘅方式增肌㗎啦
要個patpat大啲個胸形靚啲嗰類
更何況其實你唔做啲肌肉都會縮
同埋假設你主要係減脂都要提高蛋白攝取
仲有以女仔來講食唔夠蛋白質嘅真係多數
甚至應該話其實大部分人都好易食唔夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞