whey乳清蛋白交流區(5)

1001 回覆
2 Like 5 Dislike
講你平時食咩 黎聽下
仲有訓覺時間?
仲有點操法又係一個問題

飲protein未必幫到你
有冇人飲開musclepharm combat 系列?

isolate 貴咗好多

有冇人知點解
太夜飲whey protein會唔會對腸胃唔好或者吸收的唔好?
會訓唔著
係 攤喺到嗰肚有啲唔舒服 (用牛奶沖)
但聽人講過臨訓前會飲多次 都幾有效
所以師兄你依家訓唔著
有無人試過bioX whey isolate? 睇落好似AllMax 咁
有冇巴絲試過Nitrotech 既iso?
我都係肥仔底由86kg減到72,屌你老母myprotein難飲到我倒撚左佢買左on同allmax算
三隻都係飲普通chocolate味
你操既內容? 有咩動作,重量, 下數?

如果要減脂粉,要少油少糖少澱粉質啵
有冇巴打有飲台灣果隻戰神MARS Whey?
見佢獨立包裝好方便又多味簡international protein有啲貴長期咁飲法好那利
上面有幾位巴打講緊

上Mars官網訂60包 一箱,圍起上黎10.5一包,已經係最平
啲味好吸引
你個側彎有幾嚴重,其實都幾影響你肌肉既發力,繼而會影響你既訓練成果

Programme既野都係等呢到既師兄解答
你咁既情況,睇睇物理治療之類穩陣啵

都唔好講係咪增肌

同埋所謂練肌肉,其實係練緊身體function, 如果你本身movement都出現問題,你點練都唔會有心目中既身型
新手一問
用攪拌機攪250ml水 加一scoop粉,攪完啲泡多到會變到600ml咁滯。試過就咁飲就飽到飛起,隔起啲泡佢又好似晒左太多。請問大家點解決多泡呢個問題?
最近開始做gym 同飲乳清蛋白
不過放多左屁仲要有啲臭
想問下飲 isoflex會唔會好啲?
會小啲屁咁
唔怪得之咁鬼平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞