whey乳清蛋白交流區(5)

1001 回覆
2 Like 5 Dislike
係iherb 買左1盒奶粉

Gold Standard 100% Whey, Double Rich Chocolate, 5 lbs (2.27 kg)

我on 9 買完覺得太大盒
全新未開封
有冇巴打想要
可以平

喺面
新手, 岩岩開始有做兩三個月, 肥仔底, 一星期3-4次到, 唔同部位都做, (一日大約做45mins -1.5 hours, 係味平平地飲whey 就ok,
有邊隻牌子CP值高, 或者都差唔多價位? (順手推薦埋咩味俾我啦)
門市有邊幾間比較多種類? 眼見iherb 最多, 但係味貴D, 我可以去門市攞
唔該晒
減肥好似同whey protein無關係
如果想增加肌肉比例岩唔岩飲架
咁當然可以
但係我個人非專業建議
多數女仔既目標都唔係去到健美級數,而且同男人所追求既"大隻"目標又唔同,同埋女仔要吸收既蛋白質數量又唔同,所以我覺得勤健身同食返少少protein都夠例如蛋,雞胸,未必要去到飲whey protein.
如果真係想飲whey protein
都係試下optimum nutrition gold standard或者myprotein
味就睇你自己啦
D人話on gold standard double rich chocolate就相對正常
myprotein好似係奶茶味正
唔好信哂,因為我都有機會錯
幾錢 ?
見官網唔平
唔該曬
即係邊款
見官網好多味都冇
食緊A酸嘅話有邊款會無咁傷?定都係唔好食?
有無人飲過 musclepharm?
On轉左my protein岩岩再轉mars
瘦撚想增重有邊隻好介紹?
試過佢隻double rich chocolate
落水沖都甜 朱古力味同其他牌子朱古力都唔同
計下tdee 食多啲飯都唔大先再講飲增重粉 唔係求其on都夠做
allmax自己試過朱古力,神級味道一試難忘
準備再戰allmax

之前聽師兄講花生醬朱古力神級,已經準備試
仲有無其他師兄有推薦?
會唔會好重代糖有死甜味?
已經一日食4-5餐
食咩先 有冇計卡路里碳水protein脂肪嗰啲?正常食大過tdee就會肥
想問下如果女仔有子宮肌瘤 可唔可以飲蛋白粉?

開始想增肌但發覺好難靠飲食食100g蛋白質 想買isopure隻無味粉番黎溝無糖可可粉操完飲
但女仔唔係都要食體重2倍嘅蛋白質咩?
好似我宜家重47公斤 我要食成百 我覺得好難
有無巴絲有興趣:
1. ON 雙重朱古力蛋白粉 7.64lb
2021年12月到期
2. MusclePharm Chocolate Milk 蛋白粉 5lb
2022年9月到期

全新

https://t.me/happy5111
蛋白質食幾多係視乎運動量
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞