whey乳清蛋白交流區(5)

1001 回覆
2 Like 5 Dislike
ching買咗咩味?
我本身飲緊all max gold
見fd話my protein搖極都係一舊舊粉
買左chocolate smooth, 我一shake就溶曬wo,冇問題
係咪好細殼㗎?
我見isolate一個serving先得23g protein
仲低過普通whey protein嘅
呢個post仲傾緊
比之前出on食評既巴打伏左
又話石板街好飲點知係藥水味
你地有冇上網買開iHerb買左 要等成個星期我覺得有d慢
iherb 啱先300幾蚊7.7磅iso
第日就送到

我聽電話嗰陣呆咗
諗緊自己SF 仲訂咗d 乜
正常係1kg=1g 你最多咪去到1kg=1.4 你又唔係健美
一日70咩都夠
第日就送到 有冇咁撚快
想問下咩牌子?
係咪要用code買㗎?
ON嘛
之前iherb突然特價
即日已經賣晒 唔晒諗啦
屋企隻all max淨返幾次
諗緊買mp isolate5kg 見佢好平
但點解我前日落單都係話要一星期 我係買佢"自主研發"個隻
California Gold Nutrition, 黑巧克力分離乳清蛋白,5 磅(2270 克)
唔知關唔關事
myprotein isolaye 1 serving 20g,有23g protein

on 1 serving 31g, 有24g protein

就咁睇myprotein都唔差,你想要多d protein, 咁咪落多d粉
到左 都係三日 好很快
想請問 新手瘦底 想配合屋企舉啞鈴練
有冇巴絲推薦邊一款奶粉?
追Post見到有ching討論Myprotein 可唔可以照跟?
好廋?廋就飲gainer, 但記住一定要操

myprotein 夠平
會操 但應該操之前定操之後飲會好d?
抑或其實飲既時間冇特別講究架?
無講究 日日食夠total就得 但通常操之前唔好飲食太多 操勁少少會想嘔
買左朱古力味hydrowhey嚟試,對比on gold standard chocolate ,隻hydro難飲好多
1日3餐飯,真係唔洗飲Gainer 曬錢
Gainer碳水最多
唔食飯可以食,香蕉,蕃薯,薯仔,麥片,烏冬,意粉Etc 。食唔落先飲Gainer啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞