開始覺得香港人似制裁自己多過制裁中國同林鄭

1001 回覆
298 Like 1899 Dislike
上年六月之後係度講唔岩聽既說話就係五毛 分化撚 國安 臥底 黑警 地下黨員
咪唔係咩
中女係咪未結婚 女人無愛情滋潤又係偏激d
我咪講左貧富懸殊邊到都有,但人地起碼講個制度有問題唔會被人打囉,被人話係港獨囉....
依家係建立民族嘅過程
想做中國人嘅好行唔送
我論點明明因為佢地覺得2047唔關佢事見憎佢
香港個經濟模式相比其他城市係更.有.問.題
啲五毛最叻話"天下烏鴉一樣黑"
事實係香港果隻係黑過人
一比較返城市個收入中位數,就可以發現香港貧富問題嚴重好多
Exac7ly,巴打中哂point,依家成個運動已經偏離哂,日日係到幫cctai助攻,叫美國制裁自己而唔係中共,好反智
對香港有身分認同係好事
但建立民族係天真想法
搞港獨其實係助攻梁震英林鄭
知伯母個蚑那臭閪窿俾鄧炳強滋潤緊嗱
所以唔建議你係到同佢地嘈
你如果對香港社會問題有興趣
出去開post, 大把正常人答你
藍絲就唔會攻擊自己人 但黃絲就要搞分化 亂屈毛
依家先岩岩開始
真香港人但要背棄香港,你對得住判左監既手足咩,定你當佢地condom
你自己係班狗官定係賊隊呀
我想講既係話就就攬炒
但大把人都唔想 諗住講下架咋
點知真係做個陣 就驚
玩完標籤就玩人身攻擊,呢個post真係連登清泉
"貧富懸殊"
"藍嘅身家身家大把"
"不如經濟重組大洗牌試下浴火重生"
"我個人最想炒到啲上哂岸嘅中年人"
唔仇富
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞