開始覺得香港人似制裁自己多過制裁中國同林鄭

1001 回覆
298 Like 1899 Dislike
true 十月已經睇清呢樣野 根本成班兒登都信唔過
美國制裁北韓,金仔都係大魚大肉
唉香港人呢獲比連登仔搞死
呢條友洗版洗到痴撚線
其實都係公屋窮狗搞出黎
要全香港有錢人一起受
悶聲發大財過埋幾年咪算囉
講句手足
啲錢賺到收都收唔切
你睇下杜生果個騷就知
冇錢失業都走去撲飛呀
班5毛藍絲全部冷氣軍師,淨係想食成果
又無人唔比佢地出聲,又屈9人剝奪佢地自由
吹丫我要回到小漁村
但佢地唔係要反政府咩 反唔掂就奶返咩玩法 唔好講批唔批先
有講過即時?
不嬲轉型 重建都係緩慢既過程黎
但唔會好似你所講咁經濟崩潰 零產出 零收入
特區政府咪俾人制裁囉,中國無錢咪裸晒金管區啲錢囉,場運動咪攬炒囉
咁中間點過渡呀
答啦
仲有你講到自己可以控制到攬炒程度
你話唔會經濟崩潰就唔會
所有野都係你控制得到咁
你地唔係真係覺得連登成功遊說到Trump咁天真,香港如果同新疆一樣無利用價值,美國9講完兩句就算
啲細路仔淨係識衝乜7都唔識
叫獨立建國就叻
依啲未香港既未來囉
講真如果共產黨立23條
但人人派100萬 你估仲有咁多人反對咩
講到尾都係錢分唔均
如果佢地玩開歐洲ibank 真係唔會有事 暫時未見到歐洲歐盟搞咩動作 資產係美國就RAP了
叫條友跪低求下黃絲唔好攬抄啦乜9都唔做又要屌人
咁佢地未正式出過社會做野,又真係要時間學習既
我對香港年青人有好大寄望架
中共港府覺得對自己無影響就唔會係咁出聲,如果去到唔俾香港美元結算,中共同港府一定極大打擊,共產黨亡黨都有可能,習平近可能因為黨內鬥俾人處決

香港人一定有影響,但亦有機會俾人難民接濟,脫離中國極權,得失難料,但香港被制裁,中共港府一定只有損失,呢d係攬炒精神,樓主呢d藍絲想淡化中共同港府無傷無用既,有眼睇都睇到藍營淆緊底,問下d做銀行既朋友就知幾紀律部隊、公務員、內地人轉美元同資產轉移
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞