開始覺得香港人似制裁自己多過制裁中國同林鄭

1001 回覆
298 Like 1899 Dislike
愈洗愈窮
又係你個傻西
唔係要有咩高見
係當你信某d人咁講,你對政府所有野都要負面,人地就做乜都錯,送中其實唔係大部份人諗咁樣
要時間過渡 so?
攬炒左 冇野做 政府又唔知仲有冇綜援拎
你點過渡😂👍
想知
可唔可以解釋
係點?
5毛圍爐圍左成日
中間經濟崩潰你食咩住邊?
當然政府做既野係有好有唔好,但問題係成件事我地睇唔到政府有尊重過市民,所謂既民意亦都唔係政府施政前會考慮既野。呢個問題直接導致到市民對民主既需求熱度大增。

好簡單,港共政府要比錢海洋公園,用市民既錢,唔係同我地傾。
警察打市民,政府唔會向警察問責。
送中法,國安法,選主席等等,漠視民意,越權。

當咁多事一齊發生既時候,你好難要求大家對政府一少部分做得岩既時去支持或者比正面既回應。
例如警察如果今日捉左一個人,我相信大部分市民既first impression 會係:屌係咪又搞d手足
而唔會係:好野,警察捉到個賊
而今時今日,我相信香港人寧願見到高官同黑警suffer,會多過見到自己生活變好左。
你可以話香港人on99,但我理解既係香港人既憤怒已經唔係單單見到問題解決就可以算數,而係要追究呢一班人。
如果你覺得咁做係唔岩既,咁不如一開始跟中共玩法,大家唔講政治,賺人民幣咪得lor
佢根本就冇諗過😂👍
依家成功攬炒,香港有咩得著?洗耳恭聽
多謝巴打
我低欲求,單身毒撚 低消費
仲生活到
兒登面對唔到現實 真話係難聽
???
咁叻咪同習近平講囉臭閪蚑那賤蛆
食2手飯
非黃即5毛,連登何嘗唔係圍爐緊,50步笑100步
連登仔:「關我咩事,洗咩諗咁多,坦克車黎咪番屋企瞓覺,無錢咪問daddy, mammy拎囉」
on9 就係你地呢班一味睇利益金錢既港豬為左利益就放棄自由民主
Freedom is not free
大把國家普選緊,你條臭閪蚑那賤蛆個屎眼盲撚咗
為左你想要既自由民主就要其他香港人全家陪葬?

口講自由民主,咁其他唔想攬炒人士既自由意願呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞