開始覺得香港人似制裁自己多過制裁中國同林鄭

1001 回覆
298 Like 1899 Dislike
佢繼續幻想黑警好慘 無錢出糧 佢地開心就得
我講個制度不公變成咁呀~

any 肥,你話係咪係囉,冇諗到繼被熱狗之後仲有被仇富
唔好覺得香港美金充足就可以無了期咁燒落去...
佢真係天真
就算打仗都係班官大魚大肉
幾時會有佢無錢出糧問題
25%關稅都係市民食
領展又有藉口加租
根本問題係民生政制 政府得過且過
疫情果陣都見到領展無減過租 吉左都唔益人
自損香港3000 中共先300
口號係叫制裁香港 唔係制裁中共
我真係睇唔明
跟住俾淋病立送蚑法
唔係要我地贏,,係要佢地輸
為防上返熱門,拉一拉
加多句適可而止,同咪撚再講港獨,大陸最忌依樣野,cctai班人就由光復香港轉到建國港獨,係咁踩大陸條尾
咁講啦
叫左你移民逃走 你係要留低做中國人
依啲港豬我唔承認係真香港人喇 自便啦
贏咩輸咩 到以家都係我地輸緊 手足拉既有死既有傷既有 但對家有咩損傷 美國制裁? 佢地驚都未驚過 人地唔去美國 唔留資產係美國 搞點 但到頭來變左香港人受返
就係因為呢個世界有你呢種人,香港才會有民賤聯自己舔完利益就唔撚駛理個社會變成點

抑係唔係你就係熱普城喺度放負
知咩知咩叫攬炒呀?
樓上咁多人話樓價跌,我相信佢地全部人都應該係無樓/無留意市場情況
不如你地上網做下功課,睇下上年6月到依架,個樓價有無跌過
咁你老母紮咗腳未呀臭閪蚑那賤蛆
自由 人權 我認係好撚仆街既
至於你話制度不公搞到成世窮
"繼續而家嘅社會運作模式泡沫經濟,窮人又會有好日子過咩~不如經濟重組大洗牌試下浴火重生"
sorry 比你去其他一線城市tokyo new york london 都係會貧富懸殊 你都會係咁窮
冇學識冇能力 去到邊都係咁
當初識玩既就唔應該叫港獨
什至唔好比機會中共定性到為港獨
訴求其中一條應該寫非港獨 反貪官
叫港獨根本就助攻林鄭缷責
你覺得政府會冇錢?炒年你太天真了

另外政府無錢醫療教育都收哂皮,仲有老綜比你拎咩
依排五毛好勁
無視即可
唔好幫佢推返上熱門
為防上返熱門,拉一拉
連登其中一樣失敗就係屈毛 其實你地同共產黨好似
巴打依家住緊集中營?
同制度冇關你都講得出??? 我30頭同你唔係爭好遠喎

唔講其他,講社福界好冇?? 點解啲人成日講舊制好啲,而家一筆過撥款好仆街?

以前直接請人,而家清潔外判再外判??

我唔係仇富,我只係純粹基層家庭長大,住公屋,老母做過清潔呢啲工所以我知道啫

我係對有錢人冇咩感覺,但見住啲覺得2047唔關佢事嘅大叔廢老好厭惡

你死都要定義我係仇富咪仇富囉,呢個post講到自己懶清醒咁,一有唔同意見咪又係玩標籤
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞