開始覺得香港人似制裁自己多過制裁中國同林鄭

1001 回覆
298 Like 1899 Dislike
沒錯,絕大部分藍絲都好似你諗
總之唔好搞到我,佢死佢事
總之我無事就ok
上年有大班人話攬炒,要美國制裁香港
係搏大陸冇膽攬炒
依家大陸真係攬炒了 傷最多係香港人
又國安又取消貿易地位,自由民主繼續冇,經濟冇埋,total loss
我都預左比人話係藍絲,5毛,收成期。

係示威一開始反送中到反黑暴我都真係衷心支持,想政府確保香港繁榮穩定,到依家日日9叫建國港獨攬炒,真係頂唔順

美國無利益其實理得香港死,又唔見美國為新疆制裁大陸
最閉係....攬炒人好多假設,炒既中年好多可以係黃絲..

我由始至終都唔係藍絲個面
只係黃絲有d人做既野始終太細個太幼稚
到poly單野我直頭嘆句覺得“唉..”
但任何人始終要經歷下先成長
但無奈係仇恨會令人盲目,不願意承受某些現實限制
自然會有黃店 請佢地嫁
人不為己 天誅地滅 做任何野都應該係利益行先啦 無著數又傷害自己最大既野做黎做咩 我想問你咁做林鄭驚? 中共驚?
中國hp10000 傷左500
港人hp100 傷左50
咁你扮咩黃
你根本就係藍絲

你想做港豬咪做

你咁驚咪移民囉
你有錢嘛
吹呀 係攬炒呀
你講就易啦 轉型返漁村? 醒下啦76 自損1000 損敵0 呀
其實感覺上香港人geh命唔好
明明真一國兩制對中國定世界都係win win situation
但中國硬係要為d咩民族身分認同搞咁多嘢
依家唔制裁就好似中共行一國一制唔洗本咁
但制裁又真係對香港唔好
係咪都死 點拆
得啦 你係咁驚既咪移民囉
中國仲可以回血 香港中毒係咁扣
我驚你攬炒到班有錢人前,你已經乞緊食
中國hp點都多過港人 又有回血技
我都唔明中共收咩手先?
干預我都認有,但做左咩要收咩手先
佢五毛扮港豬啫
呢一年聽到厭
之前佢地當攬炒無可能
而家燒都埋身
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞