開始覺得香港人似制裁自己多過制裁中國同林鄭

1001 回覆
298 Like 1899 Dislike
炒自己渣撚炒到對家
連燈仔:食2手飯不是口號
最撚憎兒登一遇到唔同意見 就老屈五毛 藍絲
啱 得班窮撚、讀書讀唔成會咁叫
好地地既生活係要搞到玉石俱焚
我已經四日沒有東西落肚,剛才終於忍不住,真的很肚餓,餓到連尊嚴也不顧...

沒有辦法,身上已無分文,屋企人又唔理,又找不到工作,連八達通的五十蚊按金也拿走了..

吃二手飯的感覺真的很難堪,剛剛在某屋邨的大家樂,吃了別人剩下的飯餸,理不了別人的目光,一邊食眼淚俏俏的在眼角滴下......

喊住食左人生第一次二手飯,你問我答
https://lihkg.com/thread/513290/page/1
樓豬其實想話比大家知
唔好再反抗
反抗左都唔會打倒中共
只會令自己辛苦
乖乖地做順民 等一國一制仲好啦
呢啲咪係兒燈垃圾之處
自我中心 意見唔同就block 同中共冇分別
好明顯啦。

而家係中國,美國一齊出手制裁香港

中共,港共完全冇事
而家咪一國一制 仲加快咗
真係冇乜分別 香港比兒登接手都只會係獨裁
咪係 中共暗爽緊 笑緊班攬炒傻仔
炒自己以為炒到中共
樓豬雖然平時成日講戇鳩野
但係今次佢真係講事實
其實最慘係仲未grad 嚟緊要搵工個班
一言堂

少少唔啱聽就係左膠、大愛撚
叫唔好叫港獨口號又係咁
Agree 根本就憎人富貴厭人貧
以前樓價貴 諗住攬炒自己就買到樓
真係唔撚洗搵工
一世孤兒
唔係點 不如你諗個方法可以搞到班賣港賊
家陣淨係搞到普通市民包括黃絲lol
傻仔,香港係金鵝黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞