開始覺得香港人似制裁自己多過制裁中國同林鄭

1001 回覆
298 Like 1899 Dislike
呢個post唔錯,可以俾我Block撚曬啲五毛PR,拉
兒登仔剩係識坐係冷氣房食花生煽動年青人同警察暴力鬥爭,係呢度叫人停止同警察衝突就話比你地話港豬垃圾,五毛,累到咁多年青人坐監既坐監 比人打既打 間接令到警權瘋狂澎漲 比香港政府個籍口同機會進一步打壓香港人權就係因為佢地所謂既以娥撲火既抗爭,成日諗住美國會英雄式降臨瓦解中國,就算大英帝國英國而家都要睇中國面色.人權法做到啲咩?香港三權依然係政府揸曬喺手.經濟抗擊?基本上香港十成既大商家都係企喺政府果邊,你地所謂既罷工,癱瘓經濟,只係傷到基層.到頭來,你地爭取到啲咩?撤回引渡法?港共政府而家根本唔洗立法都可以做到引渡條例,什至更甚既效果、你地所謂既抗爭最後咪只係加速左政府立惡法既速度eg幪面法,緊急法.而家仲要多埋國安法
唔好再拎啲民主國家例子黎比,佢地對手唔係中共,習總可以為左啖氣,連經濟都可以唔要

攬炒?只係自己係到自焚,完全對港共政府亳無影響,個個高官都過百萬年薪,就算比人制裁冇得出外國,但呢班人留係香港都係做上等人,繼續風流快活,反而仲有利港共政府有理由進一步強硬管治香港,加速中國化

佛系抗爭?和理柒鳩非 又唔夠對家暴力 又唔能夠鬥暴 暴到對家縮返入老母個閪 想笑撚死人咩 咁多個月 死既死 唔死既都面對一大堆惡意「法律」控罪,教人踢保,講到踢完保就甩身,點知個個成功踢保果啲,係呢3個月內全部被控罪。
兒登仔,你地究竟幾時識醒,唔好再做無謂既犧牲
笑撚到我Gapgap聲
又Spin去因為爭取自由民主所以香港先玩撚完

五毛帶風向講到我哋控制到攬唔攬炒咁
同港共傀儡政府賣行廣告話拒絕攬炒同一口徑
家陣實行攬炒果個係共產黨呀
共狗出國安法香港冇一國兩制咪玩撚完就係咁簡單

再講遠啲共狗唔搞送中香港人家陣唔使陪葬啦
由做廠轉金融係香港八十年代轉型例子黎....
唔係講緊之後會做返製造業....
你睇多幾次先啦
認真 你啲閱讀理解都唔係好掂
建議重讀
俾無限金錢你一生一世做隻籠中鳥定寧願自力更生都要自由。
純粹價值觀問題
不過俾我一定笑鳩隻籠中鳥有人唔做做禽獸
唉,雖然我知道所有野既源頭都係黎自中共,但見到而家班後生拼命為自由抗爭,換來既就係死既死,傷既傷,坐監既坐監,仲令中共係一年內立4大惡法
而家先覺攬炒冇用遲唔遲啲
未來十年經濟都會好慢咁增長 失業率又升 自己承受返哂
而家社會漸趨穩定 外資更加唔會走 都唔知攬乜撚野
日日係到叫美軍登陸香港 又叫美國制裁真係見到都覺柒 好心就用下腦啦 美國會唔會真係為香港好呀
天下政治一樣黑 人地點都係為自己國家利益行先啦
你好清醒 但8成人仲7下7下
絲打Trump 係連登仔既救世主,你咁講會比人話係5毛,收成期既垃雜港豬藍絲
連登仔仲成日用緊 “” 黎嘲笑..其實下風個個係佢地個腦海靜係接受緊所有野按佢地咁發生緊

心口靜係掛住 冇左香港中共點死..乜都係你覺得..
無知唔緊要
唔好懶醒
慢慢自我陶醉
改不了習性
特朗普萬歲萬歲萬萬歲
仲信連登仔就仆街了
好撚多人開心係d五毛好驚
請教一下即是轉咩業咁好景呢?
其實死既只會係香港人,大陸會傷但唔到肉,美國自己都唔會好得去邊,影響緊既唔止美企在港資產,仲會影響大陸對美企既管控
你地周曬入黎留言負皮 圍咩爐
黎啦 就係要攬炒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞