開始覺得香港人似制裁自己多過制裁中國同林鄭

1001 回覆
298 Like 1899 Dislike
條友弱智 唔諗下點力爭上遊 成日想不勞而獲 洗牌重黎
有時好唔明d人唔睇好香港
但又好睇好新加坡

講國安法 新加坡都有
講自由 新加坡自由仲差過香港
根本無人敢係新加坡屌政府
講能力創意 香港人無得輸啦 最多打和

梗硬棒個新加坡出黎唔知做咩
移民台灣果d直程弱智
洗到咩
賺到錢既人不嬲有幾手準備
真心咁講 連登好多心智唔成熟 成日覺得做呢d野傷害到中共 就不停老點人去送頭 都你咁講又話你5毛 做d野係損唔到人但傷害緊自己 繼續活係自己世界打飛機
最神奇係佢要攬炒批鬥資產階級但又要資炒階級捐錢救
話為畫面個啲唔知有無人性
佢地咁仇富應該中意共產黨先岩啦
最撚簡單,而家d 英美撚返能哂嚟醫病,仲要有毒,屌那星

大陸返嚟果d 就冇事

另外你叫我搵埋去填俾歐美正苦,我唔咁心,因為我唔係窮 l

本來我以為美國移民算係ok,但原來美國醫療少個錢都仆街,做唔能到最有錢果批,又係仆街

咁我不如係香港?而家我生活有乜唔好?
日日煽動班細路出去送頭,自己就坐享其成
我唔係仇富呀~係憎佢地因為2047唔關係事就鬧爭取自由民主嘅年輕人咋!!!

我唔知你幾歲,但我見到制度愈腐敗,窮人只會愈慘,而呢啲全部係制度問題,但而家香港政府有幾垃圾你睇唔到咩? 有咩可能從制度上有所改變,你一講個制度有問題就已經係港獨,而好多上一輩唔理就係因為佢係既得利益者

有民主唔係就冇貧富懸殊,但有民主就可以講個制度有問題唔會俾人打

any肥,既然你係「信」中國會贏咁真係冇野好講,但去到呢個地步中國仲贏到,抵佢做世界一哥
講個事實
我有FD做物流公司老闆
規模市值約3億左右
間接害左佢要炒一半司機同文職
因為無ORDER 比起肺炎仲嚴重
炒果班人約60-70個
間公司都準備唔做 要轉去其他地方搵生意做
唔係老尾點會驚到手震?
你以家搞到窮個班只會愈黎愈慘 你擺明係心中超仇富 你唔洗講到自己咁偉大啦 好噁心
關咩事啫,洗唔洗牌我都係窮一世㗎啦…講到而家個香港好易發圍咁....

我話你知,而家個社會無論退唔退步都係發唔到圍㗎

而且我唔係仇富,係唔抵得啲既得利益者打壓追求民主嘅人
資本主義社會唔係西方國家諗出黎架咩?美國企業一樣剥削緊勞動階級,貧富懸殊一樣咁嚴重。

照你邏輯應該支持2047共產黨貫徹共產理念至岩呀
負岀左乜野?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞