開始覺得香港人似制裁自己多過制裁中國同林鄭

1001 回覆
298 Like 1899 Dislike
成班細蚊仔成日作埋d戇鳩口號
Ching 喺連登講實話唔怕俾人屌?
好驚 啲外賣師會點
你知佢地唔係人咁品 又加料又扔外賣
又話捐錢救人
結果個基金又慳住盤數
又話過左頭一排就無人捐錢
班學生就無晒前途
你都痴線嘅,貧富懸殊一直都係咁嚴重㗎啦~唔攬炒咪又係藍嘅身家大把,黃嘅一世打工仔冇上流機會

講咩因為攬炒整死自己啫,繼續而家嘅社會運作模式泡沫經濟,窮人又會有好日子過咩~不如經濟重組大洗牌試下浴火重生

至於攬炒,我個人最想炒到啲上哂岸嘅中年人,以為2047唔關佢事係到呀支呀左,而家俾佢見識下咪幾好

最後呢,樓主對中國咁有信心,咁唔信美國,如果呢舖美國輸俾中國,真係自由世界玩完.. 全世界陪葬你話幾好

利申:打工仔一名,唔係學生
姐係送人去死
如果係獻頭都有策略一點
直搗林鄭屋企好過守中大啦
班飯民食撚住你啲血贏選票
諗起佢地係office unun腳涼冷氣
林鄭都陰陰咀笑啦
呢個真 諗起班飯民個食相
最on9咪你班洗牌撚囉 成日覺得自己洗牌可以上到位
同埋點會攬炒到上左岸既人 姐係本身己經有地位有學識既人
頂多咪資產蝕左啲 人地100扣到80 你得20仲要扣一半
你唔係覺得冇學識能力既人 外賣師果啲 洗牌左變左上流呀?
你唔係反共 你係窮到傻撚左 洗咩牌 你以為打擊到佢地? 佢地最多搵少d 去其他地方再發展 但你呢 就只會窮足一世 成世都改變唔到 因為個社會退步緊 你唔會有機會發圍 你繼續仇富啦 你個含家產
琴日聽完LIVE
PUNISHMENT係香港市民大於中共
好失望
連登有堆人仲THANKS TRUMP
以我所知好多藍絲去左換錢換美金
留低多數窮臭酸
而家個局面係藍黃窮臭酸互打
又戀戰 又唔認失敗 一直以為自己係最英明既
錢我都捐唔少 今次捐到有D嬲
我唔CARE錢係CARE呢到既手段原來咁低手

利申:捐左6位數比星火
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞