5.27 嘅行動就係唔好衝動

961 回覆
2537 Like 117 Dislike
哇...你都好新下
希望大家聽日真係要冷靜
人無事先做到世界冠軍
呢個真 唔好送頭 但要“適當反抗”

我一陣pin
仲幻想今日係2019年
不斷水人出去火魔圍立會個班
真係不思進取
聽日條街都一定多便狗,小心佢地挑釁
停一停 諗一諗
講起TG

TG有好多谷admin引完人出去自己就唔見左

我支持有行動, 最緊要人冇事
有句野689其實無講錯,當全世界都想打入中國市場
外資離開咗香港,唔通搬去深圳?
同埋成日ff外國會出手,其實真係好戇鳩,侵侵真係會出手?屌,最多咪借題發揮拎著數,會幫香港?
美國成日話幫西藏幫新疆,最終幫咗啲咩?西藏、新疆獨立未?咪又係入撚晒教育營
屌你老母
香港人嘅反抗重點係如何喚起國際支持,本土抗爭嘅極限已經到咗。遊行,集會,慢駛,全部都可以,但係堵路,火魔,衝擊立法會真係唔好

Agree樓主 想攻入立法會根本冇可能,亦都唔會阻止到。聽日全民上街表達訴求(maybe商場)

同埋唔該下次黎次全和理非既遊行+集會(我知現階段好難做到,黑警唔會發不反),唔好焦點又去晒警民衝突,唔係想割勇武,我地冇資格,但大遊行又勇武真係會嘥晒百萬人出黎既心機,同埋刮港共話我地暴徒一巴。

勇武+遊行一齊做應該係地區遊行/開花集會先做,民陣大遊行真係唔好做please,同埋裝修私了真係要有底線,珍惜民意。
香港人嘅反抗重點係如何喚起國際支持,本土抗爭嘅極限已經到咗。遊行,集會,慢駛,全部都可以,但係堵路,火魔,衝擊立法會真係唔好

Agree樓主 想攻入立法會根本冇可能,亦都唔會阻止到。聽日全民上街集會表達訴求係最好方法(maybe商場)

同埋唔該下次黎次全和理非既遊行+集會(我知現階段好難做到,黑警唔會發不反),唔好焦點又去晒警民衝突,唔係想割勇武,我地冇資格,但大遊行又勇武真係會嘥晒百萬人出黎既心機,同埋刮港共話我地暴徒一巴。

勇武+遊行一齊做應該係地區遊行/開花集會先做,民陣大遊行真係唔好做please,同埋裝修私了真係要有底線,珍惜民意。
敵進我退 敵駐我擾
仲有大量CCTV,黑警一定咬住唔放
心聲但推唔郁
我成日覺得做嘢要有目的先會減少被捕同傷害

當然唔係話有目的就唔會被捕啦(火魔狗屋咁有目的都被人捉到啦)

如果聽日原本目的係阻止国歌法二讀,而家班狗嘅布局就已經破咗我地局啦

所以今日成日嘅post 都好似漫無目的

凡事都要有plan B

除左阻止二讀(我相信議會內有人會有d 行動想做),我地有無其他目的性質嘅活動呢?

Anyway,瞓先,希望聽朝知醒
咁你建議點做? 打例解放軍解放香港?
push
講多個笑話比你:我地生存係同一個香港
本身話攬炒係經濟攬炒
而家係縮緊埋自由,條路愈黎愈難行
不過我好同意勇武唔好出
因為出咗成本太大,一黎就暴動罪,而可能只係阻到幾分鐘路
衝立會更加唔好諗,人數太少
保住條命先做到世界冠軍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞