5.27 嘅行動就係唔好衝動

961 回覆
2537 Like 117 Dislike
Push
講個好好笑話既笑話比大家聽:齊上齊落
其實團火唔應該嚟自畫面,而喺中共嘅打壓,畫面撚過分依賴警暴好易令到大家抗爭意志簿弱,只要班狗有心洗白就會少緊啲手足
好同意你後兩句
唉係,每次見到手足係牆內既新聞真係好撚心痛

唔想手足犧牲比班死黑狗
經濟戰唔係食黃店,係全民走資,令外資都對香港冇信心,達到香港自毀利用價值。你唔信,睇下今日林鄭講野,都只係care外資
如果要有畫面先可以keep住團火,不如大家算喇
咁多人想睇被捕做靚畫面

但一有人被捕連登就自己人互屌 屌埋被捕人

諗起都覺得個畫面靚過8K
要記住出去係為咗返屋企,唔好沉醉於612嘅成果,聽日只係「時代革命」的其中一件事件,幾十年後最多佔歷史教科書半頁紙,唔好覺得要一日之內你會改變到世界,留返個人,留返條命繼續抗爭先係最重要

人哋有槍炮、便衣,可以匿埋喺周圍高樓大廈,但我哋咩都冇,其實只要政府準備充足,700萬人勇武抗爭佢都唔會怕,我哋有時改變到現實只係因為政府嘅失誤,我哋俾全世界見到我哋仍然有爭取民主自由嘅決心已經係好好

聽日出去的要平安歸家,香港未來抗爭路上仍需要你哋
請問有冇人識整聯署
https://lih.kg/2036655
樓主分析得好
又話打國際線,又話叫美國出手,咁樣點喺度等呀?只係而家勇武真係去到樽頸,出親去佢哋大部份真係壯烈犧牲,你係坐喺度睇住個電視講句好嬲,要幫手足,但人哋付出咗青春時間,可能連家庭事業乜都冇, 做人唔可以咁樣嘅,我哋乜嘢方法已經試過,但聽日場面真係兇險,難聽啲講你而家袋支筆出去佢都可以切你藏有攻擊性武器,憑乜嘢去打? 而家啲狗已經撕破面皮,唔需要再就住就住,手足,收手啦,保存實力重要呀
如果揸車過隧道又剛巧沒有散紙的話,最多可在收費亭付一千元大牛,收費員找錢時記得逐張數清楚才開車,以往經常有收費員故意找少錢中飽私囊,數完錢如對數目有任何懷疑,可全數俾返收費員叫佢再次慢慢數清楚。
其實啱啱星期日出去嗰班個個有用twitter reddit打國際線已經有好大作用
日日都淨係見千幾日做任 大家要意識到呢件事一早去到國際層面 唔係淨係本土抗爭
限制到啲咩??
其實又唔係諗住勇武落去做咩,行行企企圍觀呀
如果諗住係一種表態就唔應該聽日,如果預咗抗爭亦唔應該揀聽日
首先要做到一種共識先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞