5.27 嘅行動就係唔好衝動

961 回覆
2537 Like 117 Dislike
我唔阻止人出
亦支持行動

不過睇怕連入港島都好難

並唔係最後一戰

每位手足青春同性命都好珍貴 唔應該白白犧牲
盡做就得 人數多多益善但be water
而家出嚟係希望keep住運動團火畀外國見到
我哋主要靠美國不斷打救
手足以不变應萬变
Be water 唔使硬碰

要知道我地係國際係仲有利用價值
但其實人地唔會care你死幾多個手足
只有自己人先會care

唔係唔出
只係叫唔好衝動下下一定要出火魔堵路
咁可以做啲咩
有冇諗過 會有幾多人肯資
出到唔肯出
走資放棄香港已有資金
唔通個個黃絲都好有錢
大家唔駛生活?
自毀?
真係唔駛食飯 去抗?
care 外資係因為國安法
Push
推,唉。
國際戰線 叫身邊朋友用twitter reddit
我其實想問去金鐘堵條毛?
你一到啲狗放幾粒你都已經走唔切啦
企定定喺度等你啦
你係咪可以唔走反衝上前?
佢哋匿咗十個八個喺啲仆街水馬後面你都未知咩事啦
難聽啲講條例一定過硬,唔好FF可以圍堵仲要威脅到佢地(!!),(Double FF!) 醒未呀

上年609 612做到係因為我地到先過啲狗,至少人數上一定係,我地其實係部署先過佢地。
{527}聽日唔敢出金鐘嘅和理非們可以做嘅野
https://lih.kg/2036554
香港人嘅反抗重點係如何喚起國際支持,本土抗爭嘅極限已經到咗。遊行,集會,慢駛,全部都可以,但係堵路,火魔,衝擊立法會真係唔好

Agree樓主 唔該黎次全和理非既遊行,唔好焦點又去晒警民衝突,唔係想割勇武,我地冇資格,但大遊行又勇武真係會嘥晒百萬人出黎既心機,同埋刮港共話我地暴徒一巴。

勇武+遊行一齊做應該係地區遊行/開花集會先做,民陣大遊行真係唔好做please,同埋裝修私了真係要有底線,珍惜民意。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞