[結局篇][我唔識揀] 為咗報仇,我開始玩tinder 3

748 回覆
89 Like 3 Dislike
本身做CD ROM見到呢句忍唔住要開個AC推
除非你叻仔到可以寫飛少同阿敏一齊
如果唔同肥婆一齊一定負評
追返肥婆啦屌
肥婆好型呀!知道男豬搵返阿欣都應約
仲夠膽表達自己既心意 由故事一開始就忠於自己
男豬蘇州過後冇艇搭呀!!!!!!
唔知點解覺得阿欣同Crystal都會同男豬表白
變幸福賓州 從此飛少/j峰角色互換

唔合理0情商毒撚點解都咁多女
因為咁我哋啲毒L有得FF先會睇
點解我覺得會係飛少鐘意crystal但係crystal只係當飛少係朋友嘅
由飛少會想去crystal屋企附近撞佢就知飛少已經揀咗

不過個關係表就errrrr.....
肥婆 > 飛少 > Crystal > J鋒 > Miss Lin
Crystal叫飛少畀啲時間佢
咁J鋒同飛少呢
好過飛少 on99
無視阿欣
收兵就算吧啦
追返肥婆啦
如果我話今時唔同往日 飛少已經脫胎換骨
阿欣係佢囊中物呢?
係咪男人都有鋪癮,放唔低[初戀]
其實作者都透過j鋒把口話飛少只係執著
人外有人,今日飛少既世界都已經唔係淨係得阿欣一個啦~
最執著嗰個係J鋒自己
所以佢講得飛少執著,一定無錯!🤣
你啱
肥婆…肥婆…肥婆…

腦入面掠過自從識咗肥婆之後嘅所有片段…如果唔係一開始識咗肥婆…我唔敢想像無咗阿欣呢段日子點樣過…

追上去?追上去之後講咩…?

同肥婆講你係我一個好重要嘅朋友…?

咁樣我同阿欣對我有咩分別…?

但…我真係只係當肥婆係我朋友?

唔撚理喇屌…追咗先講。

我用路見不平拔足狂奔嘅速度跑去肥婆消失嘅地方,左望右望…奈何旺角實在係太多人,保特喺呢度都唔夠啲推住車仔嘅大媽跑,何況係我…?

話口未完,我就俾個拖住喼嘅大陸客撞親隻腳,仲俾對方惡人先告狀…

「天呀!你小心點好不好,這個好貴的!」

真係屌你啦,聲大夾惡就得架嗱?ok you win囉,我仲要追肥婆,唔同你計較。

肥婆…你到底走咗去邊…

減咗肥之後嘅肥婆速度似乎理所當然地上升咗唔少…當我喺原地企咗唔知幾撚柒耐先再去追嘅時候,似乎已經太遲…

不過唔緊要…今次同第一次見面嗰陣唔同,我可以打電話俾佢!

嘟嘟…嘟嘟…嘟嘟…

「你已經喺633x xxxx嘅留言信箱…請喺咇一聲之後留言…然後掛斷電話…」

屌…響三聲就飛留言?肥婆你cut我線…?

唔緊要,再打…

嘟嘟…

「你已經喺633x xxxx嘅留言信箱…」

唔緊要,再打…

嘟…

「你已經喺633x…」

做咩要唔聽我電話?肥婆!!!!!

「聽我電話啦好嘛…」我極速whatsapp肥婆。

「追到我之後你諗住點…?」肥婆覆我。

咪住先…肥婆知道我追佢?即係佢一直都看在眼內?就好似又一城嗰次咁…?

「我都唔知…但我剩係知唔可以俾你就咁走咗去…成件事太突然…我唔識得反應…」我講。

肥婆輸入中…然之後又在線上…然之後又輸入中…然之後又在線上…

我等唔切喇…再打多次俾佢!!!

「喂…」肥婆終於都聽電話…

「我…你…你…我…我…我…你…你唔…你…我…」屌我都唔知自己講緊啲咩…

「收線喇…」肥婆講…

「唔好!唔好!等等!我…我知道要講咩嘅!你等我諗一陣!」我焦急咁講。

「算啦…既然你都已經搵返嗰個女仔…已經無咩需要同我講…啱先只係我一時衝動先講咗出口…我好快會無嘢…」肥婆講。

「我…我…我…你…我…無expect過你…會對我…」

「我都無expect過自己會咁…我以為自己一直都只係當你朋友…直至上次出街你帶多個女仔出嚟…我先發覺原來有啲情緒控制唔到…我會妒忌,我會唔甘心,我會驚…你明唔明…?」肥婆講。

「我…我…我…你…你…我…我…唔知…我好亂…」

「你亂只係因為從來都無女仔同你表白啫,唔代表你對我有啲咩情感…放心啦…我會收拾好心情,到時再做返朋友…」

「唔係…唔係咁…唔係咁…」

「咁係點…?」

…咁係點?我一時三刻又講唔出…

肥婆同crystal對我嚟講,都係好重要好重要嘅人…但我對肥婆嘅感覺又同對crystal嘅感覺有少少唔同…對住肥婆嘅自己可以話係毫無防備…而對住crystal就總係會有少少就住就住咁…

更重要嘅係…我從來都無諗過肥婆對我有意思…

「你都答唔到呢…所以…拜拜喇…」

「咪住!咪住!咪住!咪住!」

嘟--

肥婆無理到我係咁講咪住就收咗線…唔係你話鍾意我嘅咩…唔係你話鍾意我嘅咩…點解連我係咁講咪住都唔理…

點解…

點解…
我慢慢行出彌敦道,搭上112號巴士返屋企…

因為餐飯食唔成嘅關係…時間都仲未到八點…唔知肥婆有冇肚餓呢…

肥婆…

肥婆…

肥婆…

明明係我無回應到佢嘅心意…點解失落嘅係我…?

我真係唔鍾意肥婆咩…?又唔係…

但係唔係男女之間嗰種鍾意…我又答唔到…

腦海入面開始回憶啱啱喺旺角不停搵肥婆嘅片段…點解佢可以將自己收得咁隱密…到底係咩地方可以令佢見到我而我又見唔到佢…

點解肥婆唔肯俾機會我講下自己嘅感受…

點解肥婆唔明白我嗰種焦急…

呀!!!!!

我突然之間諗返起…呢種焦急嘅感覺似層相識…

原來就係第一次同肥婆見面嘅時候,crystal啱啱俾J鋒飛咗𠴱陣我喺的士上面嘅心情…

仲記得嗰陣的士佬問我咁心急係因為邊條女…

我諗我而家可以好肯定咁講…係因為肥婆…我係因為怕同肥婆第一次見面會遲大到所以先心急…所以先焦燥…

咁…係咪就代表我鍾意肥婆…?

但嗰陣我所認知嘅肥婆仲係得一張鬆郁濛嘅相…仲真係以為佢係肥婆…

唔通我嗰陣已經鍾意咗佢…?

「阿仔,乜咁早返嘅?你唔係出去食飯咩…」返到屋企嘅時候老媽子問我。

「哦…係呀…」

「俾人放飛機呀?」老媽子繼續講。

「唔係呀…」

「使唔使煮個面你食呀?」

「唔使喇…無胃口…」

「俾女飛呀?」

「痴線!梗係唔係啦!」

「咁飲啖湯啦。」

「哦…」

老媽子見我死老豆咁嘅樣,佢都唔想無咗個老公,所以係咁嘗試安慰我…

一碗老火湯,我竟然飲到肥婆嘅感覺…眼淚就不自覺開始流落嚟…

「嘩阿仔,我啲湯落咗鹽架喇,抹抹啲眼淚先啦!」

「嗯…」

「女之嘛…好閒啫…係咪上次嗰個呀?叫你著你老豆叫皮褸出去架啦!」

「熱呀嘛…」

「咁熱都著到咁型,咪溝死女囉仔!你識唔識架!」

「我唔係失戀呀…」

「咁即係表白衰咗呀?」

「……」我唔知點樣同自己老母講係人地同我表白衰咗…但反而係我喊到死狗咁…講都無人信…

「唉…仔大仔世界喇…」

「我飲完喇…返房先…」我講完就起身離開飯檯。

「仔!」老媽子叫住我。

「?」我擰轉身。

「想當年我都拒絕過你老豆三次先應承同佢拍拖,小小苦楚等於激勵呀。」佢講。

老媽子,多謝你唔知咩事都鼓勵我。

老豆,多謝你當年無放棄。

所以,我都唔可以放棄。

嗰晚我去到好夜都瞓唔著,成個腦都係肥婆肥婆肥婆…我始終都唔肯定自己對肥婆嘅感覺係唔係男女之間嘅感覺…如果係嘅話,咁我對阿欣呢…?又係啲咩?

我又再一次諗起的士佬嘅說話,男人老狗,揀定離手…

而家當我終於有得揀肥婆嘅時候,我竟然不知所措…我到底驚啲咩?

不過無論如何…我都要整理清楚對阿欣嘅感情,先可以俾一個正確嘅答覆肥婆…

肥婆…你要等我…
唔好要圖啦,無圖多啲巧想
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞