[結局篇][我唔識揀] 為咗報仇,我開始玩tinder 3

748 回覆
89 Like 3 Dislike
肥婆
文呀
肥婆可摸耳good end
好想要文
呢一晚無論我點瞓都瞓唔好,結果就半夜兩點零鐘開咗lol嚟打,本身諗住呢個鐘數都應該無其他人online,點知就俾我撞正crystal幾乎喺我on咗之後無耐就online…

緣份…?

「hi…咁夜都唔瞓嘅?」我打開同佢嘅chat講。

「咦你都未瞓嘅?」

「係呀…瞓唔著咪開game撳下…好似想玩但又好似唔想玩咁…」我講。

「半夜三更都撞到,唔玩返兩三場好嘥啫。」

「都係嘅…還掂前排忙final都好耐無玩…」

「我都係呀,陣間雷到你唔好怪我喎。」

講完呢句之後crystal就邀請咗我加入遊戲,個mic亦都自動連咗…

「做咩咁夜都唔瞓呀?」mic後傳嚟crystal嘅聲音…比平時好似少咗分活力。

「無…有啲嘢諗…你呢?」

「唔…都係有啲嘢諗,不過係向好嗰方面。」佢講。

「咁就好…係呢…你家姐點?搬返去未?」

「做咩無啦啦問起我家姐嘅?」

其實我都唔知點解無啦啦問起crystal家姐,或者我係想知道佢家姐嘅選擇,從而俾啲啟發自己…至於係咩啟發…啟發啲咩嘢,我自己都唔係好清楚…

「無呀…無啦啦諗起,有啲好奇所以問吓…」

「佢…唔…結論上嚟講,佢仲未搬返走,即係而家仲喺屋企住緊,但…感覺上嚟講,佢好似比以前開心咗。」crystal講。

「哦…咁即係佢同佢老公開始慢慢好返…?」我問。

「我都唔知呀…詳細我無問太多,不過佢未搬返嚟之前,間中返嚟食飯嗰陣,感覺上就唔多開心…anyway,最緊要佢開心啫。」

「都係嘅…原來離開一個人係會開心咗…」

「呃…都唔一定㗎…但…當嗰個人已經唔愛自己…又或者自己已經唔愛嗰個人,繼續一齊…都只不過係加重雙方負擔…」crystal講。

我好似又勾起咗佢一啲唔好嘅記憶…

「都係唔好講呢啲喇,你近排點?嚟緊sem break有咩打算?」我問。

「無呀,都係hea吓hea吓㗎啦!哈哈…或者得閒去做下義工掛,而家都未諗,啱啱先chur完final,梗係抖下先啦!」

「咁…幾好吖!做義工好呀,識多啲人!」我講。

「你唔怕咩…咩?」

「咩?」

「唔怕…我識得太多人…咩?」

「點會呀?識多啲人,自然多啲活動去,咁樣個人都精神啲,開心啲!」

「但我識多咗人之後可能就無乜機會陪你凌晨三點打lol㗎喇喎…」crystal講。

「咁…咪晏晝三點打囉~最緊要你開心啫!」

「嗯…多謝你…」

crystal呢晚無再玩ad,而係打返support,全力輔助我,我覺得我哋嘅合拍程度又提升咗少少,就好似加旋入面嘅清麻呂咁,喺會戰開打嘅時候我同crystal都獲得answer taker嘅能力,永遠喺最好嘅時機採取相同而最好嘅決定,從而將戰局引向勝利。

我哋一路玩一路傾偈,完全無其他人打rank嘅緊張同壓力,而係玩得好放鬆…

唔知點解我竟然想呢一晚永遠延續落去,我同crystal就永遠喺遊戲入面唔再出返嚟…

不過我好清楚咁樣係無可能…即使有可能,亦都唔應該,因為只係我對現實種種問題嘅逃避…

但如果…crystal都同我表白嘅話…我會點應佢…?

「crystal…你…」

「嗯?」

「你覺得…」

「做咩無啦啦口疾疾嘅…?睇gank!」正當我陷入沉思嘅時候,敵方有個刺客想嚟殺我,crystal即刻連開幾招技保護我…

安全渡過咗一波埋伏…

「你啱先想講咩…?」

「我…我…我想問…你覺得…你有冇鍾意我嘅可能…?」我講。
希望大家睇故之餘都留意吓國安法啲嘢
雖然好多嘢都好無力,做到嘅嘢更加少之又少…
不過…都留意吓啦…
香港做人真係好辛苦…大家睇故輕鬆吓
毒L既ff開始一發不可收拾
crystal: 冇
LM
飛少開始收兵成大贏家!

最後任何人都唔揀剩翻自己一個
有一種無力感 不過要堅持
笑死本身今晚好撚唔開心 見到最後嗰句忍唔住笑咗
溝crystal算啦
新讀者啱啱live,樓主加油
其實不如唔好理阿欣,定係每個毒撚都對自己嘅初戀有一種執著
之前有個絲問過,作為一個巴我唔覺得初戀咁緊要
咁你有冇初戀過先
表白衰咗,2,3年之後先放得底去識其他人
咩意思呀?
襯機hard sell一下自己個網嘅故是動人初戀篇先
入面有三位巴絲分享自己嘅經歷,幾好聽架
Link: rainsora.com

如果其他巴絲都有故事想以呢種形式分享,可以Facebook/ Instagram 搵我,我會問你幾條問題,你錄返音俾我我就會剪做一段屬於你嘅故事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞