[結局篇][我唔識揀] 為咗報仇,我開始玩tinder 3

748 回覆
89 Like 3 Dislike
等文中 樓主有未呀?
由task1234變case1234
文呀
樓豬唔係有事呀嘛
樓豬呢?
「我追返阿欣了…」返到屋企之後我即刻同J鋒講。

「中出即飛?」

「屌…唔係啦…」

「又會咁快手都有嘅?都話玩tinder有用㗎啦!」J鋒講。

「唔關事啦…係佢同我講…」

「佢同你講咩?」

「話鍾意我…」

「咁戲劇化?又真係估佢唔到喎!我一直以為佢只係啲吊高嚟賣,收兵嘅八婆,你係得嘅飛少!」

「佢話佢之前拍過一次拖…以為自己放唔低對方所以先拒絕我…但又話呢幾個月無咗我喺身邊先發覺原來係鍾意我…咁…我見佢都講到咁…又無咩理由拒絕佢嘅…」我講。

「你說服緊自己?」J鋒無啦啦問。

「…」

「你說服緊自己?」佢又問多次。

「不如我問返你一個問題先…如果miss lin真係應承同你一齊,你覺得你嘅心情會係點…?」

「唔…假設性嘅問題我唔識答喎…但我可以好肯定咁同你講,非佢不可。因為我唔係無試過同其他人一齊,而係試過同好多好多其他人一齊,我試過由好多人身上去搵嗰種心跳嘅感覺,之不過當我同其他每個女仔一齊嘅時候,都有種排斥感…」J鋒講。

「排斥感…?唔明,講多啲。」

「我都唔係好識形容具體係點樣…就好似一塊puzzle咁,你砌完條女,係砌到呀,塊塊都match到呀,不過出嚟就唔係一幅畫,只係一幅亂出八糟嘅嘢咁囉…」

「好似明…」

「咁你對阿欣係咪咁嘅感覺?」

「都未砌…」

「咁咪砌囉,砌完你就知係咪嗰回事。」

「屌…我諗住留返結婚…」

「戇鳩?」

「唉唔同你講,我沖涼…」

「898」

聽完J鋒講,我思緒更加混亂…

我應該點樣答肥婆…我更加唔知…

「返到去未呀??」阿欣whatsapp我。

我差啲唔記得應承咗佢返到屋企之後要同佢講添…

「啱啱返到。」我覆,又講咗個大話…

「咁耐嘅…?」

「等車等耐咗…」

「你下次唔使送我返屋企啦~」阿欣講。

「唔得…要嘅…咁夜…危險嘛…」

「嗯嗯,咁你快啲沖涼休息啦~今晚傾電話?」

「哦…哦好呀…」

「定係你攰呀…?唔傾都得㗎喎…」

「傾…梗係傾啦…我而家去沖涼先,陣間搵你…」我講。

「嗯嗯,你去啦~」

呼…

乜原來…拍拖…係咁攰㗎…?

定還是…係唔愛,先咁攰…?

嗰晚同阿欣傾電話傾咗好耐,就好似以前咁,攤喺張床上面,天南地北乜都講一餐,阿欣講咗佢呢幾個月以嚟經歷嘅事俾我聽,又講咗好多佢呢段時間入面嘅感受…

佢話佢起初都好猶豫,唔知對我真正嘅感情係點…直到喺又一城溜冰嗰陣撞到,佢話當佢見到我同第二個女仔一齊嘅時候,個心嗱住嗱住痛,但又驚自己未真正放得低前度,怕累咗我,又怕當咗我係替身…所以先一直拖延…

拖延症的而且確係阿欣嘅缺點…但偏偏因為佢呢個缺點,令我認識到肥婆、crystal,仲同佢哋產生咗一啲曖曖昧昧嘅關係…到頭來阿欣嘅拖延症到底係幫咗我定害咗我…我自己都唔知…

之後佢講到同當搵返佢嘅時候佢好緊張…驚再一次傷害我嘅感情…話其實自己都好混亂…明明係想同我一齊但又無自信之類嗰啲…

我一路聽佢講,一路嗯…嗯…嗯…嗯…

你話好開心又唔係,你話唔開心又唔係…開心在於原來自己識佢以嚟嘅所有時間原來無白費到…但係咪開心到捵床捵蓆呢,又唔係…

我攤喺張床上面聽住佢講,望住天花板盞燈…圓碌碌咁…

我又諗起肥婆…
比肥婆同飛少一齊啦
喺我愛你嘅時候你唔鐘意我,到你愛我嘅時候,我已經愛上咗另一個。
樓豬鋪敍得幾好 由側面描寫男豬認定係肥婆嘅心理改變
快啲諗好揾返肥婆
飛少搵返肥婆啦
做咩投射埋自己落飛少度?
飛少係會同肥婆一齊㗎!
飛少搵返肥婆啦!!
屌完阿欣搵肥婆
屌你阿!!!
J峰同肥婆一齊算啦
點解會有呢個結論
飛少有絕症
最後三位女角一齊去探病
繼而哭泣回家

Good end
主角低質 襯唔起肥婆
咁毒嘅你咁樣咒人
的士佬教落,要買定離手
你個刻唔要肥婆,仲想等到玩完呀欣再要?
諗多左啦
阿欣: 青梅竹馬 港女ㄧ名 膄田無人耕 别人耕開就去爭 只為爭而爭
Crystal: 周紫若 > 有目的 有意圖 騎牛揾馬
肥婆: 趙明 > 無計算 真担白 共患難 懂讀心術
文呀
你成日唔訓 個樣應該毒啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞