[結局篇][我唔識揀] 為咗報仇,我開始玩tinder 3

748 回覆
89 Like 3 Dislike
肥婆
的士佬精分?
身為一個肥婆自嘲姐
文呀
肥婆
成日覺得肥婆最尾個去向係有cancer有絕症,之後先咁瘦,然後死左
點解你要講出嚟
就算可以同阿欣一齊,都已經唔係個回事了😔
依家咁睇 飛少好多女咁
實質就一條女都無
再幫推
樓主 大家好掛往Miss LinL怎决定 幾時揭曉Miss Lin 與Crystal 的關係 另Miss Lin 和她夫夫的婚姻壯況 有時啲副線去得太盡 都要入番大路Chur下噃。
其實我想像唔到肥婆係咩樣 有冇構想圖 一時又話收咗會變潛力股係呃人 一時又話其實都中上 好難捉摸
我有寫到係呃人無印象添
你當係無咁靚嘅肥苟
一晚live 左
支持
我好撚迷惘,唔知道應該信眼前嘅士頭婆好定信的士佬好,但我同佢哋都三九唔識七,無必要咁樣講個大話嚟呃我…

離開間花店,我整理唔到自己思緒…

如果士頭婆無講大話,即係一直都係的士佬鳩噏…

我諗諗下,的士佬鳩噏嘅機會率其實高好多,畢竟佢份人俾我感覺都係鳩鳩地,話唔埋佢話自己港大畢業都係鳩吹出嚟…

咁佢同阿敏嘅過往呢…?

如果花店士頭婆唔係阿敏,咁真嗰個阿敏去咗邊…?再講…到底有無呢個人…?

但的士佬將佢嘅故事講到咁似層層…實在好難令人相信全部都係鳩吹出嚟…

媽…我好亂呀…

既然係無答案嘅嘢,我都廢事諗落去,以我同的士佬嘅緣份,我深信終有一日可以撞得返佢,到時先再問清楚。

話唔定到時佢同我講唔係呢間花店,而係第二間呢?

哈哈…

唔理咁多,跑埋去crystal樓下兜兩轉,睇下撞唔撞到佢先…

但其實…我撞佢嚟做咩?見到面之後點?我又成身臭汗…

都係返屋企把啦…沖個靚涼,準備今晚同肥婆見面。

夜晚七點,我準時去到旺角同肥婆約好嘅地方,今次一反常態,肥婆竟然無早到,而係遲咗五分鐘…

「sorry呀…遲咗…」肥婆即刻同我say sorry…望住眼前嘅佢,唔知點解好似有啲唔同咁…但我又講唔出有咩唔同…

「你…好似有啲唔同…」我講。

「係咩…」肥婆講,然後將佢一撮頭髮翹去耳仔後面。

「呀!你剪咗頭髮?」我晃然大悟,因為實在有一段時間無見面,已經對肥婆頭髮嘅長度無晒印象,不過佢咁樣翹一翹,我都幾肯定佢係剪咗頭髮,仲轉咗髮型。

「係呀…我咪話下晝有啲嘢做嘅?咪就係去剪頭髮之嘛…同埋做咗個treatment,搞到耐咗。」肥婆講。

「唔緊要,平時你成日都早到架啦,今次咪我等返你囉。」我講。

「嗯…」肥婆若有所思咁講。

「你…諗緊嘢?」我問。

「唔…唔係呀…行咯,肚餓喇我。」肥婆講。

唔知點解,肥婆除咗髮型之外,仲好似有其他地方唔同咗咁…

「你個頭…幾好睇…」我講。

「真係?我自己唔係好慣…哈哈…」肥婆講。

「真,而家望落似文青。」我講。

「咁以前呢?」肥婆問。

「以前…感覺活潑啲,無而家咁斯文,但以前都好睇。」我講。

「車,你講晒啦!」

「做咩無啦啦換髮型嘅?」我問。

「想轉換下心情。」

「你唔開心?」

「又唔可以話係唔開心嘅…因為有啲嘢唔輪到我唔開心。」肥婆講。

「下?唔開心都要講資格嘅咩?」

「嗯…就好似妒忌咁,一樣係要講資格…」

「你…不如講俾我聽?雖然我未必幫到你,但講出嚟唔使砸住砸住咁辛苦呀嘛。」

「你…會後悔。」肥婆講。

「傻啦,點會後悔,如果明知你唔開心我都唔去開解你,我就真係後悔喇。」

「你真係想知原因…?」

「想,梗係想啦,不過如果你唔想講,我都唔會逼你。」

「你真係唔會後悔…?」

「唔會。」

「我諗…我鍾意咗你…」肥婆講。

呢句說話就好似有回音咁,一直一直喺我腦入面迴轉…

我呆咗喺原地,唔識得反應…而肥婆就一步一步行遠,留低我喺人海入面…

佢行到好遠好遠之後擰轉面,對我笑咗一笑,就喺我嘅視線範圍內消失…

旺角人好多,車好多,建築物好多…

但唔知點解,當肥婆消失嘅嗰一刻,我感覺四周圍都好空曠,得我自己一個…
飛少永遠做人都係咁on99
追啦仆街仲企
追人啦
我鍾意肥婆
想同佢一齊食燒肉
可唔可以唔要港女欣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞