[結局篇][我唔識揀] 為咗報仇,我開始玩tinder 3

748 回覆
89 Like 3 Dislike
ㄧ個為妳甘去蹈火海的 .........飛少!!
飛少到底出去救邊個
飛少去救香港
crystal 肥婆唔好有事呀

有咩事實屌爆男豬
樓上
仆街 quote 文撚
飛得喇啊欣呢啲港豬
//直覺話俾我知…呢一刻我只要抱起阿欣,撻佢上張床上面,我再壓落佢瘋狂錫佢摸佢,佢一定會就範…//

毒L的直覺。。。建基於無限ff

我估一出到去係見到crystal先,然後俾肥婆見到佢
就搞到以為男豬為左陪crystal而放肥婆飛機
幾時報仇
樓上quote文仲要講廢話
青梅竹馬故劇情
唔會啦
出門口梗係見到xxx先
的士佬!
直接block
搵肥婆啦男豬
出文啦樓主
出文啦樓豬!!
我諗都無諗咁多,就衝咗落街,即刻見到一架的士就跳咗上去。

「金鐘吖唔該!」我講。

「咦!係你呀?」屌,我都有預感搭的士會撞返你㗎喇…

「係呀…你認得我…?」我問,因為之前發𠴱個夢實在太深刻,夢入面嘅的士佬好似無晒記憶咁唔記得我。

「你咁撚多女,實記得你㗎喎!」的士佬講。

「…」今次我真係啞口無言…因為第一次搭的士嘅時候的士佬講嘅嘢可以話中晒…

「點呀,今次又係去見邊條女呀?」的士佬問。

又點會估到,今次同第一次搭嘅處境又係幾乎一模一樣…

我同樣係趕時間,同樣係因為crystal同肥婆…

但係我始終都講唔出…係因為crystal,定係因為肥婆…

「總之你踩快啲過咗去先啦!」我講。

「細路,仲未揀定呀?你咁樣唔得㗎喎!」

「咪住先,咪撚講我嗰筆住先,你個阿敏呢?我之前跑步經過你同我買花嗰間花店,個士頭婆有老公,又唔係叫阿敏喎!」我突然醒起呢樣嘢,即刻問的士佬。

「你噏乜春呀?阿敏…阿敏…阿敏…」的士佬喃喃自語,仲突然之間一嘢踩咗落個brake到,我成個人chok咗一chok…

「你…無嘢呀嘛…?」我問。

「屌…俾你搞到頭都痛撚埋…」的士佬講。

事關我仲坐喺佢架的士上面,性命攸關,所以我都係唔好繼續問太多…

就算佢唔答我,我都大概估到少少…

「咁你繼續揸車啦…當我無問過…」我講。

「嗱細路,無話的士佬唔教精你,男人多情係天性,間零中用條jer諗嘢亦都係天性,但唔好俾條jer控制晒個大腦,話你知,你條jer揀嗰條女一定唔係你真正想要嗰條女,明無?」

「明…明…」的士佬雖然痴痴哋線,但佢講嘅嘢的確好有遠見,喺維園嗰晚,阿欣攬到我實一實,無可否認,係小phiillllliiip支配咗我嘅想法,令我喺一個極度閪迷嘅狀態之下應承咗佢…

咁鬼叫我係毒撚咩…有條女喺心口嬌喘吁吁咁攬實自己喎…呢個世界…講balance嘅…有度硬咗,咁心腸咪軟返囉…

就喺我將阿欣留喺自己間屋嘅嗰一刻,我已經徹徹底底搞清楚…

所謂對初戀嘅執著、憧憬、渴求,不過係我執迷不悟…

而家回想返情人節同佢表白嗰陣,當佢同我講一直只係當我朋友嘅時候,話唔定我係有鬆咗一口氣都未定…

算啦,過咗去,我自己都唔想深究,最重要嘅,係喺眼前嘅嘢…

我喺的士上面梅花間竹咁打俾肥婆同crystal,一係唔通,一係就無人聽…我心急嘅程度已經遠超上次搭的士去crystal屋企嗰陣…

一路睇住直播,一路希望架的士快啲到快啲到…

因為有啲路封咗嘅關係,的士唯有行比較多紅綠燈嘅內街,每一次俾紅燈剎停我個心就又再焦急一啲…唔好有事呀…

「嘟…嘟…」「嘟…嘟…」

「喂…?」

「喂!!!!你有冇事呀?你仲喺現場?而家咩環境呀?」

「啱啱放咗好多催淚彈…我唔算近不過都攻眼攻鼻咁…」

「你有冇水呀?有冇跌親呀?有冇俾人撞到呀?」我問。

「無呀無呀,so far都ok呀,你唔使咁擔心喎…」

「唔擔心就假喇!你一個人喺現場,又無照應,一陣有咩事都唔知點算!」

「呢度有好多人都係一個人㗎…我哋大家都睇住緊大家…」

「你唔好行咁前呀!」我講。

「仲邊有分前後…而家後面隨時都變做前面…」

「唉…你不如走先啦…我驚你有事呀…」講到呢度,我終於明白,就係即使理念相同,但有時候,我寧願自己上,都唔想自己珍惜、珍視嘅人上…

「我都驚,不過驚都要有人去做…」佢完全講返我同阿欣講過嘅嘢…

我明…我真係明…

但…我都係想阻止你繼續留喺現場…

嘭!

「槍聲!?啱先係咪槍聲呀?你喺邊呀?」

「唔講住喇,我陣間打俾你啦!」

然之後佢就收咗線…

「的士佬!快!快!快!」我講。

「收到!」

十分鐘之後,我嚟到金鐘現場。
快啦快啦,救人呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞