[結局篇][我唔識揀] 為咗報仇,我開始玩tinder 3

748 回覆
89 Like 3 Dislike
隔離po已經幫你訂咗個結局
睇個勢係肥婆路線
但其實我都係鍾意阿欣多啲
肥婆 and crystal
咦 巴打有啲練歷
好認同你講嘅嘢
一生一世不外乎係同一個自己相處到嘅人生活落去
啲句子係隔離故嘅 不過的確反映到我諗啲咩嘅
文呀
Live
肥婆
文呀
我鐘意crystal多D
要肥婆呀
現實冇可能要肥婆
毒撚一定要阿欣
偽毒一定係crystal

肥婆
我都覺 阿欣始終係第一個鍾意 同埋個友誼都耐啲
利申個人感覺
雖然放番落個故度唔係咁la

不過肥婆都有佢好嘅
但係男豬對阿欣無感覺
玖巴 今晚有無文?

不過聽日無,響應罷工
瞓醒之後我都仲係搞唔清自己真正嘅想法,我始終都係無搵返肥婆…我唔想同佢講我已經同咗阿欣一齊…我唔知點樣面對佢…

至於阿欣…我更加唔知點樣同佢解釋清楚自己嘅想法,因為根本連我自己都唔清唔楚…

順其自然…呢個就係我嘅結論…

不過當我決定順其自然之後,就開始發生意想不到嘅事…

一切事件嘅開段係肥婆一個whatsapp…

「6月9號,去唔去遊行?」肥婆問我。

二零一九年六月九號,民陣發起反對修訂逃犯條例大遊行。

「去呀!」我即刻答。

「一齊行?」肥婆問。

「好呀!」我又係諗都無諗就答。

因為我知道阿欣一定唔會去遊行,佢係屬於有少少離地嗰類人…

「咁到時見~」肥婆講。

我哋就好似以前約出街咁,好平常嘅幾句對答,確認對方得閒同埋想出,就即刻約實…

但我到時點同肥婆講佢同我表完白之後…我已經有女朋友呢…

六月九號當日好撚多人…真係好撚多人…我同肥婆都搞咗一輪先搵到對方喺邊,然後就一直鳩等起步…

嗰陣我同肥婆都喺度講緊,屌你老母成百鳩萬人上街,政府應該都唔會wfc掛…

不過我哋的確係低估咗呢個政府嘅無恥程度,佢真係wfc…

「唉…唔知之後會點呢…」行完之後我同肥婆坐低咗食飯…

「唔知㗎…不過…唔可以就咁放棄。」肥婆講。

「嗯…」

呢個時候…阿欣打俾我…我有同佢講我去遊行…

「喂…?」

「喂,你行完未呀?」

「哦…差唔多喇…」我又講咗個大話…明明已經行完同肥婆食緊飯…

「咁靜咁嘅?」

「哦係呀…」

「你今晚同唔同我食飯?」阿欣問。

「唔喇…我行完有啲攰…」

「咁好啦,小心啲呀!」

「嗯嗯,我返去再打俾你…」我講。

「拜拜。」

「拜…」

收線之後我先突然驚覺啱先嘅對話內容隨時出賣自己,敏銳嘅肥婆好有可能察覺到我同電話入面嗰個人嘅關係…

我飆撚晒冷汗咁望住肥婆,睇佢有咩反應…

「望住我做咩呀?」

「無…想望吓你之嘛…」我心虛…

點知肥婆就好似有啲怕羞咁移開視線dup低個頭…繼續食佢碗拉麵…

唔知點解,我突然有一種我想搣佢面豬登嘅衝動…

但我用理性抑壓住衝動…我知道如果我咁樣做,即係同時對唔住阿欣同肥婆…所有嘢都覆水難收…

食完飯之後我送咗肥婆去搭車,一路上佢都無提到關於個電話啲乜嘢…

有時我會諗,其實肥婆係唔係已經知道我同咗第二個一齊,不過佢唔忍心拆穿我…佢想繼續同我保持呢種關係…

我都唔知…

我唯一知道嘅係…現階段,我實在俾唔到啲乜嘢肥婆…所以咩都唔講,或者就係最好…

然後過咗幾日,六一二…
肥婆善解人意又關心香港

飛少幾生修到
聽日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞