[結局篇][我唔識揀] 為咗報仇,我開始玩tinder 3

748 回覆
89 Like 3 Dislike
把持住啊飛少

阿欣係妖精嚟架
揀肥婆啊
呀欣條臭雞係因為習慣有主角姐
肥婆都係收好人卡多
飛少條咸濕仔係鍾意Crystal
crystal !
Agger 不過支持肥婆
Lm
唔明crystal有咩好
不過靚女係贏曬⋯⋯
Crystal性格唔差 無脾氣又就得人
肥婆唔係唔好 兩個比較我覺得Crystal好啲啫
的士佬要出場啦
我攬住阿欣,一直以嚟夢寐以求嘅嘢終於都實現…

但我攬住佢,諗住肥婆,代表啲咩…?

我自己都唔知。

小phillip嘅反應好誠實,但同時亦都提醒咗自己要推開佢,廢事尷尬…

「你…覺得呢?」阿欣問我。

「不如…食飯先…?」

我唔知點樣答佢,所以唯有迴避佢嘅問題。

如果大腦唔使負責思考,咁樣我一早已經有答案…只不過,呢段時間入面同肥婆經歷得太多…種種片段都拉扯緊自己,叫自己唔好衝動。

後尾餐飯係點樣完,食咗啲咩,途中講咗啲咩我已經唔係好清楚,靈魂好似抽離咗出嚟咁,我變到一個機械式嘅自己去同阿欣對答…

明明眼前嘅佢觸手可及,明明眼前嘅佢唾手可得…

但點解…點解我就係伸唔出呢隻手呢?

「陣間陪我散步吖。」就食完飯嗰陣阿欣同我講。

「哦…好呀…」

「你唔開心…?」

「唔係呀,見到你不知幾開心…」我講。

「嗯…」

六月嘅夜晚唔算太熱,我同阿欣喺維園入面,再一次行嗰條唔知已經行過幾多次嘅散步徑。

「係呢,你…嚟緊sem break有無咩打算?」阿欣問我。

「無呀…都係hea住過㗎啦…」

「要唔要一齊去做義工?」阿欣問。

「到時先算…」我講。

「你唔同咗…」阿欣講。

「係咩…?」

「如果係以前嘅你,一定即刻話去…仲會叫我一定要記得叫你…」

「嗯…可能…做到有啲厭掛…」

「你係唔係識咗啲新朋友…?」阿欣問。

「做咩無啦啦咁問…?」

「無…上次喺又一城溜冰…咪撞到你…同個女仔嘅…」阿欣講。

「哦…係呀…做咩無啦啦提起?」

「你同佢好熟㗎…?」

「嗯。」我答。

「識咗好耐㗎?之前唔見你提起佢嘅?」

「唔係呀,都係呢幾個月先識…不過幾啱key。」我講。

「哦…咁…嗯…」阿欣好似欲言又止咁。

然之後我哋就靜咗繼續行…行吓行吓,阿欣突然之間嚟一個急停,再捉住我隻手…

「你係咪…變咗喇…?」阿欣用楚楚可憐嘅眼光望住我,唔知係我錯覺定咩,仲好似見到有淚水喺佢眼眶入面蕩漾,幾乎就要跌出嚟…

維園燈光好暗,我望唔清楚…

「你指…?」

「你知㗎!」佢用力捉實我隻手…

「我…我…我都唔知…」我講…

曾經我以為,我對阿欣嘅感覺係唔會變,無論過幾多幾多年,我覺得自己都可以一直鍾意佢…又或者,我覺得自己每一日瞓醒都會重新鍾意佢一次…直到再無聽日為止…

佢係我第一個真正鍾意嘅人,無錯雖然毒撚係好易動情,但我好肯定我對佢唔係三分鐘貨仔…

雖然無一齊過,但我已經當咗佢係我初戀…我哋一齊睇戲,一齊做義工,一齊食飯,一齊行山…我哋除咗拖手攬錫同扑嘢之外都已經做齊情侶會做嘅嘢…我真係好撚鍾意佢…

我以為…我唔會變…

如果曾經咁深信嘅嘢,喺呢一刻變到咁陌生…我已經唔係好識面對自己嘅感情…

「我唔準呀…我唔準你走…我唔準你變呀…」阿欣今晚第二次攬埋嚟…

佢啲頭髮仲係咁香…身體嘅軟熟程度令小phiilip再次變身小phiiillllliip…

我想推開佢,但阿欣就攬到我實一實…

「咁…好囉…」我摸摸佢個頭講。
屌你飛少!!!!!
我要肥婆ar~
刀片準備好了
On 9 仔飛少
我要睇肥婆呀屌
飛少gg啦
飛少竞然J咗??
呀!!!!!!!!!!
要破青了
4p
肥婆
Diuuu 飛少
中出即飛報仇
肥婆呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞