[結局篇][我唔識揀] 為咗報仇,我開始玩tinder 3

748 回覆
89 Like 3 Dislike
原來1001咗我無為意
多謝咁多位巴絲一直支持

一鍵追故可以去以下呢個網址
https://rainsora.com/tinderforrevenge/

除咗故事之外,仲有好多其他唔同類型嘅創作會陸續推出,希望用故事嚟帶動其他頁面嘅瀏覽量,其中有一個page叫「故是動人」,係收集唔同人嘅過往經歷做出嚟嘅故事,希望大家得閒可以聽聽

文在po2,夜啲再加更,多謝支持,多謝支持,多謝支持
yanny絕對係一個既港女又有公主病嘅八婆,呢一點J鋒身同感受,所以一齊半日就散咗,因為真係頂佢唔撚順。

J鋒同我講,如果連呢條女你都頂得順,呢個世界已經無嘢可以難到我。

所以我抱住向難度挑戰嘅心態,慢慢一步一步將yanny消化。

「你頂咗條八婆幾耐?」J鋒有一日問我。

「都差唔多兩個禮拜。」我講。

「你係得嘅…咁都忍到兩個禮拜…」

「為咗追返阿欣,呢啲小兒科啦…」我講。

「講真吖,我本身諗住,你喺tinder到接觸多幾條女,就會放低阿欣。」J鋒講。

「點解?」

「唔知,我總係覺得你只係單純嘅執著,只唔係真係鍾意。」

「點解會咁樣覺得?」我問。

「唔知㗎,直覺囉。不過無論係唔係真係鍾意都好,既然你嘅心意係想追返人,咁就去啦。」J鋒講。

「你覺得我而家可以?」

「一定比之前嘅你高勝算,去啦,學班上莊撚咁講,搏盡無悔呀。」

「嗯,多謝你,希望我真係得…」

Final Task : 阿欣

我打開whatsapp同阿欣嘅對話,最後一行仲係顯示緊佢上次問我近排點嘅訊息,事隔兩個禮拜,我終於覆返佢。

「近排…成日諗起你…」我講。

然之後阿欣藍tic咗,無覆到。

過咗兩日,我再主動whatsapp佢。

「你呢?近排幾好呀嘛?」

「嗯,幾好…」佢今次好快就覆我。

「無咗我成日陪你傾偈,慣唔慣…?」我問。

然之後又再藍tic,無覆到我。

又過咗兩日,我再主動whatsapp佢。

「其實,我都唔想因為咁無咗一段友情。」講完都覺得係bullshit。

「真…?」阿欣覆。

「梗係,我幾時試過呃你?」屌…我而家就呃緊你…

「咁又係…哈哈…又真係好似無…」阿欣講。

「我明嘅…有啲嘢無得勉強…我諗你係驚同我fd返之後我又會誤會…?」

「唔係…不過…」

「不過咩…?」我問。

「不過我好開心你搵返我…」阿欣講。

「咁…我地可以好似以前咁…?」我問。

「順其自然啦…哈哈…」

「我可唔可以見你…?」我問。

「咁突然?」

「學校完咗sem,已經有一排無見過你…」我講。

「都…可以嘅…」

「你想幾時…?」我問。

「一係聽晚?」阿欣講。

「聽晚…聽晚唔得呀…」我講,其實聽晚我梗係得閒,不過唔可以俾佢操控我嘅步伐。

「咁…後晚…?」

「後晚…後晚可以呀。」我講。

「咁夜晚七點,老地方等。」

「你仲記得老地方喎…」

「嗯…我呢排仲成日去睇下撞唔撞到你…」

「哈哈…我反而避免成日去…」我講。

「你仲介意…?」

「無啦,後晚見~」我講。

「嗯,後晚見。」

呼…

結束同阿欣嘅對話之後我抖咗啖好撚大嘅氣,實在唔明白點解好似好大壓力咁,每一步都要計過度過先講出嚟…都幾撚辛苦…

傾嗰幾分鐘偈,情緒已經變到非常繃緊,但同時又有啲興奮。

我決定同肥婆分享我而家嘅心情。

「hihi~」我whatsapp肥婆。

「喂你好耐無搵我喇喎!」肥婆秒回。

「係呀,之前忙final呀嘛,而家完咗sem咪輕鬆啲。」

「哈哈,我夠知啦,得你係大學生咩!」肥婆講。

「要唔要食餐完sem飯賀一賀佢?」我問。

「你心情好似幾好咁喎~ btw邊有唔同學校嘅人一齊食完sem飯㗎?」

「無嘅咩?哈哈,是但啦都係食餐飯啫。」

「有好事發生?」肥婆問。

「唔…都唔知係唔係好事,我終於搵返佢喇!」我講。

「佢…?」

「係呀,之前一開始同你講嗰個女仔。」

「做咩搵返人嘅…?」

「其實係佢搵我先嘅…咁我咪試下同佢傾返下偈囉,而家好似放低咗舊心頭大石咁。」

「咁…恭喜你喎…」肥婆講。

「多謝多謝,聽晚出嚟食飯?」

「可以呀,我有間餐廳想試。」肥婆講。

「咁你帶路㗎喇,邊度等?下晝睇唔睇場戲先?」我問。

「唔喇,下晝我有啲嘢做,剩係食飯啦今次。」肥婆講。

「哦…咁好啦。」

「七點旺角?」

「ok呀。」

「聽日見。」

「88~」

同肥婆嘅相處實在暢快,即使隔咗一段時間無搵對方,亦都唔會感到有隔閡。

聽日好唔好再搵阿臣用五舊水剪個髮呢…?還掂後日又約咗阿欣,催谷下自信都好…

但要成五舊水又有啲貴,唔知肥婆想食間餐廳貴唔貴…如果唔貴嘅話我想請肥婆食餐飯…不過佢又點都會堅持aa…咁剪唔剪頭髮好呢?

諗下諗下,我就瞓撚著咗。
Lily
文呀 擔定櫈仔先
支持肥婆
其實..我寫故嘅完結篇係完好撚耐先完到
會交代返所有主要女角嘅去向

讀者唔會介意呀
新post留名

屌你男豬唔好再hurt我個Lily啦
肥婆值得更好
第二日起身都仲早,我決定去跑個步再諗諗個晏晝點樣過。

已經好耐無見過肥婆,唔知佢有冇肥到呢?

我成日都幻想肥婆肥返,變返做好似tinder張profile pic咁肥,真人一定好鬼趣緻,到時我再瘋狂搣佢塊面豬登,應該又軟又林,成舊糯米磁咁,諗起都爽。

如果可以同肥婆做一世朋友就好…

我由衷地咁樣覺得。

住喺北角嘅我要跑步其實都無咩選擇,我又麻麻地維園,所以都係跑海傍。

我鍾意海水味。

一跑出海皮,成陣海水味就迎面撲過嚟,味道絕對有勾起人回憶嘅能力…我腦海入面隨住海水味浮現出一個人…crystal。

雖然唔係同一個位置,但就係望住同一個海…嗰晚佢挨住我膊頭喊咗好耐,喊到連我個心都痛埋一份…

唔知佢而家點呢…?

唔知佢放低咗J鋒未呢?

我一路跑一路諗返同crystal嘅回憶,佢可以話係我呢世人識嘅女仔入面生得最好睇嗰一個,係屬於嗰種越睇越順眼嘅類型…如果嗰日同佢搭訕嘅唔係J鋒而係我…唔知佢會唔會都對我一樣咁死心塌地呢?

真荒謬…把自己看得那麼高…

不過無可否認,我對crystal係好有好感,我諗就算稱為鍾意都不為過,因為我從來都未遇過一個女仔玩lol打sup打得咁好,輔助得咁全面…當然,遊戲入面嘅佢都反映咗佢真實性格…除咗平少少之外佢基本上無缺點嘅一個女仔…不過,唔知點解,我無辦法將佢當作一個可發展對象嚟看待,只係單純地想對佢好、呵護佢,簡單啲嚟講即係無非分之想…

但我明明覺得佢幾好,奇怪奇怪…

我一路跑一路跑,由海傍跑返入內街,經過太古、西灣河…

跑下跑下,我突然驚覺,原來我係向住crystal屋企嘅方向跑緊…唔知會唔會撞到佢呢?

不過呢個moment,我突然心血來潮,想去花店望一望的士佬個老婆,阿敏。

上次買花經過都無望清楚士頭婆個樣,今次一於去見識下佢盧山真面目,睇下的士佬係咪真係咁有眼光。

我喺腦入面定位一下花店嘅方向,然之後繼續跑,只係跑多咗一陣,就已經去到花店門口。

間舖頭唔大,不過以的士佬嘅行銷模式,佢地間舖又的確唔需要大舖位…

我喺門口裝入去,見到士頭婆整理緊地上陳列嘅盆栽,背對住我…

我扮晒自然咁借反光玻璃嚟照鏡,實質就係咁偷望入面嘅情況。

呢個時候,士頭婆起返身行去櫃台,一擰轉身…

我只能夠講四個字:驚為天人!

記得的士佬話佢08金融海嘯嗰陣俾人炒,我當佢嗰陣30歲…而阿敏同佢同齡…咁而家都只不過四十出頭,但眼前嘅阿敏keep得好好,同滿面鬍子嘅的士佬形成強烈對比!實在好難想信佢已經四張幾嘢…講真,keep得仲好過啲明星!

但呢個時候,更加令人意想不到嘅一幕喺我眼前發生!員工房嗰度有位成熟型男行出嚟,目測都係四十幾歲,佢從後攬住士頭婆條腰,然後喺佢面上鍚咗一啖…!?

阿敏!!!雖然的士佬曾經對你唔住,但你而家先嚟出軌?

我實在睇唔過眼,而家日光日白都已經喺舖頭偷情,夜晚仲得了嘅?你對唔對得住的士佬辛辛苦苦sell人買花!!!

「阿敏!你都對得住的士佬喇!」我衝入去講。

「先生,請問…係唔係有咩事?」阿敏一面困惑咁講。

「你都幾好戲喎!枉的士佬每日辛辛苦苦又揸的士又賣花…你竟然喺度同第二個男人…!?」

「咩第二個男人?你尊重啲好喎!我係佢老公,同埋,佢唔係叫阿敏,你係咪搞錯咗啲乜嘢?」個男人開聲講。

到底發生咩事?

「我地的確係有個揸的士嘅熟客…不過…我地同佢點會有其他關係?」眼前唔係阿敏嘅阿敏講。

到底發生咩事?
係囉 究竟發生咩事?
又會無啦啦去返個的士佬條綫搞到我反轉頭揾緊的士佬邊句撚鳩男主
lm
Lily又收好人卡啦
一世嘅朋友
的士佬FF?
唔會最尾個個都唔要真係同番阿欣一齊下話

不過以樓主寫開sad end 九成九繼續同J峰搞基完場
Lm support!!
Lm
我要善良既肥婆
不過飛少一枝枝箭咁插入黎好傷好慘
肥無罪架
突然間好似急左咁多咁既......

真係似就黎完故

唔捨得 so sad
留名
dllm我要肥婆呀
唔要收兵欣呀!!
肥婆先係最好
由你講好唔可信(你個名)
lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞