[結局篇][我唔識揀] 為咗報仇,我開始玩tinder 3

748 回覆
89 Like 3 Dislike
一開始睇到條友留言以為佢係中文老師 講到好有學問咁
都估到你有追開呢個
btw 你依家學緊嘅中文更多嘅只係應付考試
千奇唔好將佢當咗金科玉律寫作可以千變萬化的
作文有合格都偷笑
你得嘅trust yourself
trust me
巴妹篇嘢真係我第一次寫咁長嘅文同埋ff足成半年
睇到眼濕濕
近日都有啲忙,可能再過一兩日先寫到其他外傳
加油
push
好想寄刀片
雖然呢個故事係sad ending,不過深深表達到世上大多數的愛都係遺憾呢個事實

對主角嚟講,當然好有遺憾,搵到真愛偏偏無得繼續相愛,同肥婆陰陽永隔,打擊最大

鋒少,成個playboy,完全唔似識愛。反而有段故事,原來佢對Miss Lin 有最純真而專一的愛,可惜變成癡情,悲劇收場,一生有遺憾

Miss Lin 已經有一個好愛佢的老公,竟然對鋒少產生情愫。「閉起雙眼你最掛念誰,眼睛張開身邊竟是誰」形容佢最好不過,佢製造遺憾俾J鋒,自己都有好大遺憾,但同時傷害緊J鋒

Miss Lin 老公被蒙在鼓裡,多年來對女朋友不斷付出,以為覓得終身伴侶點知道老婆另有愛人,精神上的出軌產生另一種遺憾,但無知係最幸福

肥婆好努力追到主角,點知道不敵病魔,未能白頭到老,係全個故的最大遺憾

阿欣,當佢珍惜主角的時候,成功得到佢,點知主角已經移情別戀,最後離佢而去,佢都有遺憾

Crystal 當J鋒係寶,點知俾人當係草,典型被玩弄感情的受害者,竟然繼續深愛J鋒,點會無遺憾呢?至於佢同主角,去到最後可能有少少好感,呢個無從得知

的士佬,不斷亂入,派膠多過食飯,日日水人買花,都似有故事的人,唔知佢遺係乜

好多謝樓主呢個故,原來上天賦予人愛的能力,就要付出代價,代價就係無數的遺憾,刻骨銘心,甚至影響一生
唔知我的Miss L 有冇追呢個故呢?哈哈
無聯絡就快兩年,唔知你生活點呢?我不時發夢都記起你
大致認同 但好用唔用 用國安法黎俾 負評
肥婆
諗起首至少還有你
動也不能動 也要看著你
直到感覺你的髮線 有了白雪的痕跡
直到視線變得模糊 直到不能呼吸
讓我們 形影不離
文呢
人呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞