[Switch/3DS集中討論] 3DS中文火紋4.20/ Switch孖車4.28 (29)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
我發現熄左機放上座充電,陏到部機少少佢自動感應到TV模式自動著,TV模式可唔可以Set手動?

另一個問題係對制電耗好似好勁.....打左陣已經對制無電..... 其實差滿對掣一般可以玩幾耐?

用到20個鐘喎

我試下充滿電再試下先
想問下switch點比錢買snipperclips
用信用卡買佢啲點
5000羊?
用信用卡買佢啲點
5000羊?

揀第一個option就得,唔使入多
用信用卡買佢啲點
5000羊?

揀第一個option就得,唔使入多

1000好似唔夠買
通常依啲鋰電都有 calibration chip,會記錄咗粒電嘅特性 (charge/discharge curve / 損耗)
一般黎講你可以用依個方法 calibrate 一粒鋰電 - 叉滿電到 100%,跟住一直用到冇電為止,再一次過叉返滿

事先聲明,我唔知 Switch 粒電係咪咁
同埋鋰電最忌係接近完全放電。去到 0% 就唔代表真係完全放電嘅,因為如果真係完全放電嘅話粒電就唔用得,所以就算到 0% 都係仲有啲電喺粒電度。冇必要就盡量避免去到 0%,唔好得閒冇嘢做就走去 calibrate 佢

咁佢cutoff voltage都唔會攞到盡㗎啫...
除咗電池壽命之外
又要考慮埋"冇電"之後user夾硬開機嘅消耗
唔會吓吓攞到2.5V w/ load

低過 20% 已經 stress 緊啦
我發現熄左機放上座充電,陏到部機少少佢自動感應到TV模式自動著,TV模式可唔可以Set手動?

另一個問題係對制電耗好似好勁.....打左陣已經對制無電..... 其實差滿對掣一般可以玩幾耐?

插落座叉電係一定會轉sleep mode
如果再熄返機會只叉機唔叉joy con
所以其實係同一條問題黎

所以其實係同一條問題黎

如果本身熄咗機插 dock 要郁一郁佢先着嘅話,咁即係你本身都冇插實冇叉到電
同埋係呀要叉 joy-con 就唔好熄機
終於到左
想問有冇人左邊JOY-CON同我一樣用電勁快
一買機返黎左JOY-CON已經顯示低電量,
個掣插MON叉電, 部機100%左JOY-CON仲係80%電, 叉過夜先100%.
叉滿之後左JOY-CON已經冇哂電自動斷連, 右邊仲有八成電

Google過好似都冇人有呢個問題
個掣插MON叉電, 部機100%左JOY-CON仲係80%電, 叉過夜先100%.
叉滿之後左JOY-CON已經冇哂電自動斷連, 右邊仲有八成電

google左;有;換

google左;有;換

SOR, thanks bro
人品差真係麻煩

所以其實係同一條問題黎

如果本身熄咗機插 dock 要郁一郁佢先着嘅話,咁即係你本身都冇插實冇叉到電

sor講到1999,我放落座熄左機,有外來陏動到部機就自動當轉Tv模式著左機。

所以其實係同一條問題黎

sor講到1999,我放落座熄左機,有外來陏動到部機就自動當轉Tv模式著左機
隻職安真漢子真係好安全,無得freefall,高少少跌都死
新機返嚟第一時間貼
廿蚊人仔淘寶貨
有冇巴打都係有電量顯示錯誤嘅問題
即係手提由100%電玩綠帽仔玩咗兩個鐘已經得返15%電 但係最後嘅1%電竟然可以玩多半個鐘有突

仲有就係明明叉滿100%然後turn off
第2日開機電量只係得返80幾%
好撚困擾

真係冇巴打有咁嘅情況?

新買開機直頭試過充好耐都停係57%
之後重新開機先見100%

之後用用下又正常
間中會發下神經,重新開機會顯示合理番

呢d明顯軟件問題
等佢update好過上廠
唉屌香港任記又冇得保留save檔
掙扎緊好唔好拎去整
但係又唔想玩咗50幾個鐘嘅綠帽save冇咗

我同你一樣 屌佢老母 等佢有先去整

用到20個鐘喎

好撚襟用wo
唉屌香港任記又冇得保留save檔
掙扎緊好唔好拎去整
但係又唔想玩咗50幾個鐘嘅綠帽save冇咗

我同你一樣 屌佢老母 等佢有先去整

無100鐘,由頭玩過其實ok
我真係好鐘意部 Switch
最衰 build quality 唔太好,尤其係機身膠殼整得唔係好準,唔同膠件嘅接合位唔太 match
有冇巴打都係有電量顯示錯誤嘅問題
即係手提由100%電玩綠帽仔玩咗兩個鐘已經得返15%電 但係最後嘅1%電竟然可以玩多半個鐘有突

仲有就係明明叉滿100%然後turn off
第2日開機電量只係得返80幾%
好撚困擾

真係冇巴打有咁嘅情況?

新買開機直頭試過充好耐都停係57%
之後重新開機先見100%

之後用用下又正常
間中會發下神經,重新開機會顯示合理番

呢d明顯軟件問題
等佢update好過上廠

啲 Joy-Con 間中會出 bug,有時會卡咗喺其中一個 mode 唔識轉 (wired/wireless)
要撳 sync 掣熄咗佢先 fix 到
我未研究到係咩嘢 trigger 到依個 bug
我真係好鐘意部 Switch
最衰 build quality 唔太好,尤其係機身膠殼整得唔係好準,唔同膠件嘅接合位唔太 match

任豚
Lego city 金源冇貨
有間開我差唔多六百
又慳返幾百
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞