[畫樹3] 心理測驗了解自己

611 回覆
19 Like 6 Dislike
咁咪做咩都會冇咩信心又好猶疑其他人會唔會都覺得你係咁?
咁呢D問題短期內有冇得解決?會唔會有排煩
畫樹巴打你好 好耐無見
對上見你開post已經係高登嗰時
希望你搵到令你停滯不前嘅原因同突破位有時停一停俾自己抖吓整理一吓都好

大,粗壯,茂盛

Thanks

強壯。獨立。茂盛

Thanks !!
虛假 平靜 繁盛
[img]https://na.cx/i/Uta2P1S.jpg[/img]

Thanks
我就覺得好難解決啦 始終都係我自己拖延+懶然後啲assignment越拖越多搞到我好大壓力 但係自己又改唔到哩個習慣咁
會 因為我成日放負 同埋同人比較 我知人比人比死人 但係我就係忍唔住要比較 然後發現到自己到底有幾廢有幾多嘢要改進 近排仲鐘意占卜 因為係得咁樣先排解到少少不安 打到呢到又覺得自己好廢要人開解 抗壓能力好低
我都係照畫解 個原理係幅畫會展現咗你唔同部分嘅潛意識,分析完再俾你哋參考參考,
始終你哋都係最了解自己近況嘅一個,特別睇完巴打你嘅回覆更覺得你思路好清晰,好知道自己想要乜
但都睇你覺唔覺得喺同人相處上嘅落差會好影響你生活? 有冇需要改變一吓呢
絲打睇嚟你應該都幾樂觀,平日都好容易滿足開心。
絲打好似有好多事情想做想試多D,而且算幾清晰自己嘅方向,有D仲可能比較特別!
唔知係咪呢?如果係嘅都想聽你分享下

BTW不過絲打有時可能好多野都想試,可能整理下會易D完成架

瘦弱 稀疏 孤單
絲打睇嚟你平時應該都係幾樂觀,都會有好多野想試下做,對未來都好有昐望
就算要做嘅目標進度未如理想,有唔開心都好,絲打都可以重整自己再黎過,我諗你嘅屋企對你黎講都係一個令你幾安心嘅避風港。
感覺絲打好似對自己冇咩自信,同時又會覺得自己好渺小
不過你都好積極讓自己有轉變,不過可能都會有D迷惘...

同時你都好注重人際關係,係咪會成日拎自己同人地比較呀?
絲打個生命力都好強播,都係D好積極向上嘅人,而且正在奮鬥中添
同時都有種關關難過關關過嘅感覺

btw絲打都似乎係一個有經歷嘅人,唔知過往嘅經歷到宜家會唔會仲影響住你?

樸素、孤單、屹立不倒
穩定 寬闊 一如既往
關於同人講嘢個方面其實一直都覺得有需要改 因為我個人嘅其中一個設定係幫到人嘅快樂就係我嘅快樂,只係個問題係,我唔係刻意去令人難受,今次係呢件事上我自己就難啲單靠自己去解決問題,容易有個盲點喺度。 譬如話覺得唔舒服或者比人奇怪嘅原因係,有陣時我畀意見之前會同佢哋講話如果你覺得唔舒服記得話我聽,跟住佢就覺得古怪。又或者佢哋話我講嘢太有距離感,但我覺得中立唔係壞事。所以解決問題嘅方法就係唔講,但係始終一出口個說話方式就都係容易令人有意見。 簡單啲嚟講我覺得個問題要處理,但係小同人有來往所以進展未必好大。 最重要嘅根本係佢哋話我講嘢太有學術氣息,自己就比較有興趣傾啲深入啲嘅話題,所以佢哋會覺得同我傾有啲壓力但我自己就覺得呢啲話題其實都不過係自己嘅處事方式/行事準則,係應該要諗嘅嘢,所以到呢方面嘅興趣應該唔會特別減低。因此最多係講少啲畀人聽, 然後再盡量喺有限嘅人際關係入面攞多啲feedback。
至於師兄你所講嘅潛意識。介唔介意講多啲
多謝巴打解答
我想走出comfort zone,唔想成世做鵪鶉
所以想試同做嘅嘢都幾多(然後半途而廢)

不過依家對自己未來嘅方向感到好迷惘
成日覺得自己能力唔夠,唔知自己想同適合讀乜
日日自我懷疑,無晒自信
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞