[畫樹3] 心理測驗了解自己

611 回覆
19 Like 6 Dislike
巴打 加油!! 希望你成功得到想要嘅野啦!!
真係多謝你好有心咁回應我哋每一個留言
好感動我都想分享多少少的
因為都覺得自己呢排狀態唔係幾好
但你唔得閒都可以唔使理的 當我自己發洩下

其實我仲係讀緊書的
不過宜家讀緊呢一科係當初以為會更適合自己
而放棄咗一個更好的offer
但到宜家覺得未必適合自己
所以都幾迷惘

呢一排唔使返學 多咗時間去返工
一方面係屋企經濟問題 另一方面有少少係麻醉下自己
唔想自己諗太多 但都明白只係逃避緊現實
而自己身體唔係幾好 成日都會暈
所以醫生係唔建議太操勞

不過每日返工可以咩都唔使諗
我覺得就算辛苦都無所謂
因為雖然好攰 但心理上舒服d
有時會諗宜家的生活都幾好
但心入面係清楚唔可以咁樣落去
而自己都不甘咁樣過日子
只係又未有好明顯目標

最後 好多謝你花時間睇到呢度
我都知自己講到1999 對唔住
多謝絲打就真!!
BTW 如果真係頂唔住, 就真係要搵人幫下手, 傾下又好, 叫下又好呀
同大家講聲唔好意思,樹嘅話會暫時覆到呢到 希望今次個post可以幫到巴絲更了解自己
如果大家仍然好想交畫,都歡迎whatsapp/TG我哋! 或者先追蹤我哋,遲D會再有下一個post
Whatsapp : 9377 3666
Telegram : http://t.me/caritasinfinityteens
其他人唔明會唔會係因為佢哋覺得你有能力handle到? 如果係咁都幾有壓力,要挑戰自己嘅同時又唔想令其他人失望 
erm點講呢 有d目標係特別d? 唔係個個都會識呢樣野 而同時啦其他人眼中就會覺得我已經好叻但係其實只有我知自己仲差好遠好遠 有d目標就係其他人覺得我唔會做到 而我又好想證明俾人睇我係做到
咁都幾sad,因了解而分開咁,而家佢亦少咗個了解佢嘅人
睇嚟絲打亦好了解自己
多謝絲打打咁長分享返自己個狀態
我諗絲打都係自己摸索緊自己未來點行.. 你都仲係好年輕, 咪比機會自己試多D唔同嘅野先
反而讀邊科.. 有時唔讀落, 又真係唔知係唔係唔岩自己嘅
雖然好似「揀錯」左, 不過如果你揀左好啲果個offer, 之後可能又會後悔
BTW 絲打都可以放鬆DD, 比多D機會自己試下唔同嘅野, 慢慢就會搵到未來嘅發展方向架
或者都可以同人傾下, 了解下自己長處, 可能又會有D新啟發呢
但係香港為生活都冇得揀
咁似乎你都下咗唔少苦工先行到呢步 同埋好大程度都係靠自己先做到,「想證明俾人睇做到」呢個諗法算係其中一個支撐你嘅動力有適當壓力推自己前進係好事呀,但擔心對自己要求太高會太chur令自己放鬆唔到
有冇機會可以從中都搵到D滿足感俾自己
多謝你
我會努力去繼續行 試多d
可能真係同唔識的人講呢d係無咁大壓力
同埋聽得入耳d
哈哈分析得幾好 有啲野係只可以靠自己既
係啊 成日都好似好tense咁 辛苦辛苦
其實呢D係邊度學?
諗起好細個跟家人返大陸 係公園有個阿叔話寫自己名俾佢睇 我老豆玩左 就講到晒佢個人係點 屋企人係點 都幾準
家人影響真係幾大,不過似負面多啲可能因為太嚮往自由生活搞到依家個人日日好頹又唔知可以點排解好
冇架其實,出糧食好d 算唔算而家攪成咁更加冇心情
ching好準
讀書好辛苦 感情都好多波折
好想有人支持吓自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞