[畫樹3] 心理測驗了解自己

611 回覆
19 Like 6 Dislike

美麗 豐富 好食

感謝樓主!

我個fd話想玩叫我幫佢
健康
好多花
好綠
所有橙色其實本身係想用深啡,但係畫嘅時候搵唔到啡色

安定 寧靜 舒暢
巴打對自己唔係好有信心,唔知係咪過去嘅經歷拉扯住你,令你心入面都好多矛盾未搞清楚?
相信你整理到過去嘅話,可以幫輕你解決而家或將來面對嘅問題。
而你似乎平時都傾向自己解決問題,對身邊嘅人或事會有少少戒心,唔知咁樣會唔會加重咗你負擔?
巴打似乎都搵緊機會去展現自己嘅能力,但個狀態仍然未係太穩定。
特別有時你都會顧慮幾多、好看重其他人嘅感受或睇法,會唔會咁樣都令你忽略咗自己嘅真實想法?
巴打對生活幾有期望,亦係一個幾專注、以目標為本嘅人,但同一時間唔係好相信自己嘅能力,如果有多D人喺身邊表示支持你,你會多返D安全感去實行計劃!

或者有冇機會去試吓俾自己有獨立做決定嘅時候,儲多D經驗會令你更容易適應唔同嘅挑戰?
巴打好似有D野唔係好放得底呀?
有時巴打都會將自己睇得比較渺小一啲.. 多數諗人地先
唔知係咪有好多責任,覺得有啲辛苦呀?
睇得出巴打都幾幽默幾有創意,不過係畫入面,睇到巴打自信心就麻麻地,好多時都睇得自己好低,但同時都幾識苦中作樂(雖然都係苦苦地)

巴打你都係幾有諗頭嘅人,不過做起野上黎行動力就麻麻(或者係自信心作崇?),會有啲懷疑自己咁

唔知係咪呢?想聽巴打Feedback
絲打 你棵樹都幾健康播,身邊都有D幾好嘅朋友可以支持自己
同埋平時係咪幾中意同其他人分享自己呢?
識得同人分享係好事,KEEP住咁嘅狀態都應該幾唔錯。
不過唔知有時會唔會都好依賴佢地呢?
大體上幾準 thx 巴打
巴打好重視同人嘅關係,唔知係咪之前都有D唔開心嘅經歷影響緊你? 同埋呢排會唔會都因為咁而有D焦慮?
你似乎成長中遇過好多困難,令你對身邊嘅人同埋事都冇乜安全感
絲打係個充滿責任感嘅人嚟,會對周圍嘅事都一力承擔,亦為自己定咗唔少目標,不過過程中係咪都遇到D矛盾位或樽頸位? 會唔會都好困擾到你或令你承受緊D壓力呢?
同埋你過去似乎都發生過D令你未放得低嘅事,如果你想分享多啲,可以傾下呀
睇嚟絲打定立咗一D計劃俾自己去實行,但就未係好夠信心,怕會失敗始終你都會在意其他人對你嘅睇法,所以每行一步都會好多擔心。
而你亦傾向收埋自己嘅情緒,部分更似乎未整理好,唔知你身邊有冇較親近 可以同你分享嘅人呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞