[畫樹3] 心理測驗了解自己

611 回覆
19 Like 6 Dislike
絲打手字寫得唔錯,幾好睇
絲打比較嚮往簡單的生活,但似乎成長過程裡面發生咗啲事,可能都未整理到,令你好似喺嗰段時間停滯咗咁
同埋絲打係咪都比較少同人講自己嘅事,覺得人地未必明白自己?
好准 好 准
很厲害
不過我係絲
都係驚歎一聲好准
睇嚟巴打都已經為自己定緊D目標,但有時對於自己嘅能力同發展方向都會覺得唔係太肯定。另外,巴打似乎都係一個隨遇而安嘅人,俾多D 信心自己主動去嘗試,話唔定會有意外收穫?
巴打呢排係咪處於一個矛盾嘅局面,令你有D焦慮同攰? 特別對於好重視其他人點睇自己嘅你,應該會生活得步步為營,甚至令你停滯不前。
有時太需要安全感,反而會較難突破自己,或者可以諗吓之前有冇成功嘅經驗可以令你反思點處理呢D難題? 因為都見到巴打係一個幾鍾意回憶過去嘅人,可能可以借助呢個性格去幫返自己
暫時搵唔搵到啱自己嘅方法呀咁?
如果由細到大都係咁樣,一時三刻好難改變太多,都畀D時間自己去調節
睇嚟絲打有好多好遠大嘅目標想做到,而D目標對你嚟講,挑戰性應該都幾大
另外,絲打個人冇乜安全感同信心,其實絲打係想搵人支持下自己,但又唔係好搵人講。你會唔會想同我地分享吓你煩惱緊嘅事呀?
omg好準啊
對自己好有要求 set咗啲好似好難達到既目標 但係其他人其實唔會明個種挑戰性有幾大
係啊 天生都冇乜安全感 好容易諗埋一邊 覺得冇人真係明白自己
咁每日去返工時會唔會都冇乜動力 肯定返係咪自己想做嘅嘢都緊要呀
BTW 巴打你呢幅好似上網見過

照畫去睇,你係一個比較喜歡自己嘅人,可能都會比人覺得你唔太成熟,係同人相處溝通上都少同人分享真正嘅自己
感覺到巴打有好多內疚無奈..
我諗呢2個幾月都真係好難過.. 而且宜家都仲未完全處理好.. 都幾折磨
時間都可能幫手沖淡一啲, 希望巴打慢慢可以放底過去, 搵返自己想行嘅路啦
或者搵人傾下? 搵多個人同你分擔一下嘛
絲打棵樹都好cute cute
感覺絲打對未來都有D方向同目標,不過對自己嘅信心好一般,所以做好多事都會好容易有煩惱,有擔心。但好在絲打份人情緒應該都係快來快去,哩D擔心煩惱又未至於好困擾你,可能轉個頭你又冇咗回事
thanks
加油呀絲打!!
不過記得唔好太chur, 有時都要休息下
絲打你似乎平時都幾多想法,不過有時諗得太多, 都令到自己有啲亂
同埋絲打好似有D嘢都想發展吓,不過唔知係唔係自信心麻麻,加埋都幾多野諗, 令到自己喺發展上有D阻礙?
有時好多嘢想做嘅時候,試吓focus係某一兩個大方向先,可能個發展就會順暢好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞