[畫樹3] 心理測驗了解自己

611 回覆
19 Like 6 Dislike
絲打棵樹都畫得幾得意,幾有創意,係畫入面我見到絲打好似對目前既情況有d失落,有d唔開心,同埋你應該都幾難向身邊人開口,表達自己既感受,會唔會係最近發生左d咩事搞到絲打個人諗野負面左?

有時時間過去係會幫到啲手嘅,不過有時自己食哂D 唔開心 對自己都唔係咁好架。
你啱,我呢幾年嚟都完成過唔少目標,最近一次係喺上年成功一個人去旅行,嚟緊想要去做嘅就係去Working holiday.

至於你話我點解我要一力承擔所有嘢係因為我知自己唔叻,仲係個蠢人.所以我更加唔想靠人,如果我自己可以搞得掂嘅嘢都唔想人幫我.

巴打你真係好犀利,講得都幾中.

好準呀!!
我好多野都會overthink
同埋會比壓力自己 想自己做得再好啲
加上成長背景影響 日子耐左就寧願自己承擔 都唔想令其他人擔心我
好想知結果
高質

堅韌
結實
多樹枝
中呀
上年HD臨grad同HD班入面相處最好嘅同學((個陣以為係))吵散左,自己個陣悔恨自己做錯左嘅位,同時著曬魔好撚著緊個關係((依加諗起自己個陣好撚6uo,我差d想隊冧自己
個陣有搵學校社工同轉介左去出面嘅心理學家,之後睇淡左件事,依加恨意全升對個位人兄
好彩嘅係我有上莊,soc成員有幫我涯過最痛苦嘅時間((遇上一世難求嘅好soc成員

雖然依加係睇淡左,但心入面都係有芥蒂,碌fb見到/聽到佢差唔多嘅名都會打從心底驚一驚
都因為件事 唔夠膽搵工住((冇信心處理新人際關係)),
依加目標係諗住俾自己多d時間再沖淡件事先再重返職場/上U

———
題外話,巴打係咪淨睇幅畫就知道畫個位係男定女,講中左我係絲
多謝巴打~
好準呀,呢排啲心情上上落落咁,其實唔太知實質有啲咩事有咩壓力,但個人就係不斷有啲不安感覺

普通 舒服 美好

魔幻 虛擬 虛偽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞