[HKBU] 浸大討論區(3)嘩竟然開到3

1001 回覆
15 Like 2 Dislike

有邊啲i soc好玩

dramso好玩嘅,不過好chur,某幾group人忙果排仲會通頂做野,仲有可能要貼錢玩

buda有錢+鐘意跳舞先好去,最chur嘅soc,瘋狂練舞,開學練到完sem,日日通宵,好癲(唔評論咁多,始終冇玩過,不過佢地太出名,想知問下其他人)

除左呢兩大soc,運動、義工類型果d soc都好玩嘅,不過都聽過人話某d soc會圍威喂咁自己玩,唔理fm

仲有一大堆hea i soc唔好玩,好多人為hall分上莊嘅

兩大soc一個sell warm 一個sell 熱血囉 見有啲frd 都好似玩得幾開心
仲有個專係比bba 人玩既isoc 都好似幾好玩 搞下年宵咁
其他個堆isoc就...... bu真係好多hea isoc

BUS

好似好多唔係bba嘅人都有玩

Bus撚係專俾bba嘅人

成日賤賣Soc紙
SU打手?

利申:做過組爸推介吓啫
文學院major排位係點 咩最多人揀
文學院major排位係點 咩最多人揀

中文trans最多人揀
Gpa就trans最高 中文gpa就唔使咁高但要interview
其餘就差不多啦 係得reli最少人屌 (不過都有勁人專登揀reli既)
I soc會水你比晒4年會費,小心d啦

如果有靚女圍你既 可以比考慮比幾十蚊入一年會既

我個人認為 Bu ocamp 都唔好玩 大部分都唔係真火

基本上淨係報自己學系既就夠

不過大O 其實幾抵屌既 可以識下 hibye fd

但你預d人本身識既會圍威喂 睇同bama啦

SU大o今年好似真火
同埋加咗價都仲平過A soc
識唔識到人睇yo唔yo嘅啫
識多fd到時上GE分組都多個盤吖

真火campfire認真好玩同有feel好多 bu玩真火既ocamp真係少之有少 如果fm見到自己系o玩真火一定要報 體驗下
Btw聽聞年年大o都唔好玩
如果去唔到reg day改左日子去拎學生證 咁會唔會miss左報ocamp架
如果去唔到reg day改左日子去拎學生證 咁會唔會miss左報ocamp架

絲打讀咩科?
時日太快
想當年仲係year1,入bu post問 o camp個d嘢
轉下眼已經yr4 ,望到d新人問o camp好似見到自己咁
利申老嘢
時日太快
想當年仲係year1,入bu post問 o camp個d嘢
利申老嘢

我想問4年黎bu推左幾多個post
時日太快
利申老嘢

平均一個sem用一個post
未推爆,但廢事搵,就會有新post

絲打讀咩科?

Bssc china studies
時日太快
利申老嘢

平均一個sem用一個post
未推爆,但廢事搵,就會有新post

呢個post有望開sem前推到1001
無乜人肯推post
有冇Sci fac巴打?
想知如果想入cs major大概要幾多gpa
如果23號個u life workshop去唔到會點

8月啲orientation 活動嚟

meet到最低要求就得,今年都唔爆人

睇運啦 唔多人揀咪低gpa都入到lor

好似係上網做翻啲嘢就得 好似係report?
唔做會瀨嘢

睇運啦 唔多人揀咪低gpa都入到lor

正常黎講過2.5就乜都入到
不過最重要睇你cs個grade
唔該哂樓上2位巴打

唔做會瀨嘢

好似係補交作文嗰啲
好驚唔去識唔到人

唔做會瀨嘢

好似係補交作文嗰啲
好驚唔去識唔到人

去左都唔會識到人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞