[HKBU] 浸大討論區(3)嘩竟然開到3

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
reg day有咩要注意

年經
去完自己學系登記之後,工作人員會帶你落podium,
開門之前有定心理準備,同埋睇實自己銀包
最近門口通常都係兩個最大嘅soc (D)
鍾意嘅咪
去報名,
如果冇興趣就要保持頭腦清醒,唔好咁易俾人說服到交錢

更正,唔係針對兩大soc,
其實係每個soc都會瘋狂R人入會,
只係兩大soc通常位置最靚、最多人手

今年個位大洗牌

聽人講 大soc有人好唔滿意個位

某soc年年喺門囗搶人搶到仆街
搶完就直接推人去行hall
我估你應該都係講緊呢個soc

年經
鍾意嘅咪
去報名,

今年個位大洗牌

Drama定dan so

年經
鍾意嘅咪
去報名,

今年個位大洗牌

不過今年好似限死只可以係自己soc area 唔可以r人r得咁明顯 但我等睇啲大soc應該唔聽

年經
鍾意嘅咪
去報名,

今年個位大洗牌

不過今年好似限死只可以係自己soc area 唔可以r人r得咁明顯 但我等睇啲大soc應該唔聽

今年好似唔比行出去拉人 只可以係自己soc個位出少少
冇左當初行紅地氈嘅感覺lu
周hall係咪真係咁摺?
諗緊楊/周

摺唔摺睇人嘅姐
人夾人 啱玩咪熱鬧啲
唔啱玩 咩hall都一樣姐

年經
鍾意嘅咪
去報名,

今年個位大洗牌

係呀 無得r人入soc

今年個位大洗牌

係呀 無得r人入soc

仲諗住regday帶班fm去受死
FreakWriting - 代做檢查功課論文參考
http://freakwriting.com

今年個位大洗牌

係呀 無得r人入soc

仲諗住regday帶班fm去受死

嚇死班fm bbs
Ap econ有無伏架,黎緊nonjupas入yr3,驚識唔到人

Jessie Ko 好好👍🏻唔算派grade,但真心學到野
有無人知hall second round 派左比幾多分
Ap econ有無伏架,黎緊nonjupas入yr3,驚識唔到人

我都係non ju入yr 3

係hall fresh定係return先
Band A報曬浸大 會否悔終生

其實我是來問嘢的 想問吓ocamp其實有分邊幾種 上網睇到暈暈地 如果有幸入到的話reg day果日應該帶幾錢去?

其實我是來問嘢的 想問吓ocamp其實有分邊幾種 上網睇到暈暈地 如果有幸入到的話reg day果日應該帶幾錢去?

你哋一個會接觸到嘅應該係學生會Ocamp,即係大O,如無意外應該係成棟樓最平嘅Ocamp(大概兩百蚊左右),唔同學系嘅人都可以報,如果有興趣可以玩下

之後你應該會接觸到你所屬嘅學系,佢哋都有自己嘅Ocamp,價錢方面每個學科學會(A soc)都會唔同,連埋會費由四五百到近一千蚊都有

完咗學系註冊你就會落到AAB 3樓,嗰度會有好多唔同嘅興趣學會(I soc),部分學會會有自己嘅Ocamp,價錢各有不同,但大概連入會費都係幾百蚊左右

最後最後,如果你reg咗hall而又可以成功入住,咁你就可以玩Hall嘅Ocamp

值得留意嘅係每個Ocamp嘅舉行時間都唔同,有機會撞,俾錢之前最緊要問清楚日期地點呢啲資料。

如果怕自己學系嘅Ocamp同SU Ocamp撞期,學生會嗰邊應該會有數字知道其他學科學會(A soc)嘅Ocamp係幾時搞,報大O嗰陣問佢哋就得

你哋一個會接觸到嘅應該係學生會Ocamp,即係大O,如無意外應該係成棟樓最平嘅Ocamp(大概兩百蚊左右),唔同學系嘅人都可以報,如果有興趣可以玩下

之後你應該會接觸到你所屬嘅學系,佢哋都有自己嘅Ocamp,價錢方面每個學科學會(A soc)都會唔同,連埋會費由四五百到近一千蚊都有

完咗學系註冊你就會落到AAB 3樓,嗰度會有好多唔同嘅興趣學會(I soc),部分學會會有自己嘅Ocamp,價錢各有不同,但大概連入會費都係幾百蚊左右

最後最後,如果你reg咗hall而又可以成功入住,咁你就可以玩Hall嘅Ocamp

值得留意嘅係每個Ocamp嘅舉行時間都唔同,有機會撞,俾錢之前最緊要問清楚日期地點呢啲資料。

如果怕自己學系嘅Ocamp同SU Ocamp撞期,學生會嗰邊應該會有數字知道其他學科學會(A soc)嘅Ocamp係幾時搞,報大O嗰陣問佢哋就得

至於帶錢方面就隨量啦,反正如果你唔夠錢學科學會係會有工作人員陪你落去撳機

我諗帶千五到兩千蚊去乜都夠
隔離post都on99 咁都擺上連登
Bu又要柒多次
Bu又要柒多次

佢地證明左bu係叫浸會中學
Bu又要柒多次

中研既on9仔

係hall fresh定係return先

兩樣都想知
巴打知唔知
Bu又要柒多次

中研既on9仔

唉屌中學生都無咁柒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞