[HKBU] 浸大討論區(3)嘩竟然開到3

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
Band A報曬浸大 會否悔終生

其實我是來問嘢的 想問吓ocamp其實有分邊幾種 上網睇到暈暈地 如果有幸入到的話reg day果日應該帶幾錢去?

你哋一個會接觸到嘅應該係學生會Ocamp,即係大O,如無意外應該係成棟樓最平嘅Ocamp(大概兩百蚊左右),唔同學系嘅人都可以報,如果有興趣可以玩下

之後你應該會接觸到你所屬嘅學系,佢哋都有自己嘅Ocamp,價錢方面每個學科學會(A soc)都會唔同,連埋會費由四五百到近一千蚊都有

完咗學系註冊你就會落到AAB 3樓,嗰度會有好多唔同嘅興趣學會(I soc),部分學會會有自己嘅Ocamp,價錢各有不同,但大概連入會費都係幾百蚊左右

最後最後,如果你reg咗hall而又可以成功入住,咁你就可以玩Hall嘅Ocamp

值得留意嘅係每個Ocamp嘅舉行時間都唔同,有機會撞,俾錢之前最緊要問清楚日期地點呢啲資料。

如果怕自己學系嘅Ocamp同SU Ocamp撞期,學生會嗰邊應該會有數字知道其他學科學會(A soc)嘅Ocamp係幾時搞,報大O嗰陣問佢哋就得

至於帶錢方面就隨量啦,反正如果你唔夠錢學科學會係會有工作人員陪你落去撳機

我諗帶千五到兩千蚊去乜都夠

屌你水啲fm帶千5至2千
帶一千好啦 唔好比人昆水
唔夠就話遲啲比 再諗清楚先報

我脫離咗個情況太耐唔係好知價 聽講BBA有啲soc要fm交成八百幾蚊,咁如果佢只帶一千基本上都冇咗,所以先至建議佢帶千五有得走盞

正所謂「同學愛新鮮,Soc費大過天」,點知佢收幾多,唔帶多啲又點夠呢
男仔要玩reg hall 啦

點解咁講

點解咁講

因為bu女校

點解咁講

因為bu女校

冇用架 女多唔代表係你嘅

其實我是來問嘢的 想問吓ocamp其實有分邊幾種 上網睇到暈暈地 如果有幸入到的話reg day果日應該帶幾錢去?

你哋一個會接觸到嘅應該係學生會Ocamp,即係大O,如無意外應該係成棟樓最平嘅Ocamp(大概兩百蚊左右),唔同學系嘅人都可以報,如果有興趣可以玩下

之後你應該會接觸到你所屬嘅學系,佢哋都有自己嘅Ocamp,價錢方面每個學科學會(A soc)都會唔同,連埋會費由四五百到近一千蚊都有

完咗學系註冊你就會落到AAB 3樓,嗰度會有好多唔同嘅興趣學會(I soc),部分學會會有自己嘅Ocamp,價錢各有不同,但大概連入會費都係幾百蚊左右

最後最後,如果你reg咗hall而又可以成功入住,咁你就可以玩Hall嘅Ocamp

值得留意嘅係每個Ocamp嘅舉行時間都唔同,有機會撞,俾錢之前最緊要問清楚日期地點呢啲資料。

如果怕自己學系嘅Ocamp同SU Ocamp撞期,學生會嗰邊應該會有數字知道其他學科學會(A soc)嘅Ocamp係幾時搞,報大O嗰陣問佢哋就得

至於帶錢方面就隨量啦,反正如果你唔夠錢學科學會係會有工作人員陪你落去撳機

明白了 唔該 希望到時去到BU啦

我脫離咗個情況太耐唔係好知價 聽講BBA有啲soc要fm交成八百幾蚊,咁如果佢只帶一千基本上都冇咗,所以先至建議佢帶千五有得走盞

大O細O報曬真係要over一千
細O係最貴嘅 大O今年貴過上年(上年好似係180?)
玩埋其他soc就唔知啦
ps 唔鍾意玩ocamp或者唔想去食開sem飯就真係唔好比人氹落踏 有錢令計

大O細O報曬真係要over一千
細O係最貴嘅 大O今年貴過上年(上年好似係180?)
玩埋其他soc就唔知啦
ps 唔鍾意玩ocamp或者唔想去食開sem飯就真係唔好比人氹落踏 有錢令計

諗住最少去一個當識吓人嘅 所以先嚟問吓有咩種類 唔該曬樓上嘅巴絲

點解咁講

因為bu女校

冇用架 女多唔代表係你嘅

係太多女,好難玩得癲
有無人知hall second round 派左比幾多分

係hall fresh定係return先

兩樣都想知
巴打知唔知

hall fresh 42分左右勉強可以(yr越高成功率越高)
return 64左右
女仔就高上面個分幾分啦 因為bu女校來 宿位緊張

第一round 63都有啦
想知第二round
Prereg係咪先到先得?
同埋有咩gdsc讀得過
想問下,BU體育堂,普通話個D係咪仲係必修?

Pe要讀2個 必修
普通話係grad requirement 可以reg non cred/ 新開個個test/ credit pth

兩樣都想知
巴打知唔知

hall fresh 42分左右勉強可以(yr越高成功率越高)
return 64左右

想知第二round

Hall 呢啲嘢人定勝天,奶得掂老鬼住旺角都有得D返嚟啦
想問下ps個michelle伏唔伏
有冇PS section 18/20 嘅同學仔想調去section 19

兩樣都想知
巴打知唔知

return 64左右

想知第二round

第二round主要係比啲yr1 而且個個hall唔同 成件事好難講得埋幾多分就一定住到
想問下,BU體育堂,普通話個D係咪仲係必修?

Pe要讀2個 必修
普通話係grad requirement 可以reg non cred/ 新開個個test/ credit pth

本身BU有科我係好想入,已經收左我,不過睇到佢咁多唔等洗既科要迫我讀,搞到我都唔想入。

如果唔係讀science 要逼你讀個course已經少左
Prereg係咪先到先得?

hi 記得我?

唔係,真係隨機
Ap econ有無伏架,黎緊nonjupas入yr3,驚識唔到人

Econ歡迎你
又有人中伏
幾時會有hall 3rd round
I soc會水你比晒4年會費,小心d啦

如果有靚女圍你既 可以比考慮比幾十蚊入一年會既

我個人認為 Bu ocamp 都唔好玩 大部分都唔係真火

基本上淨係報自己學系既就夠

不過大O 其實幾抵屌既 可以識下 hibye fd

但你預d人本身識既會圍威喂 睇同bama啦

有邊啲i soc好玩

dramso好玩嘅,不過好chur,某幾group人忙果排仲會通頂做野,仲有可能要貼錢玩

buda有錢+鐘意跳舞先好去,最chur嘅soc,瘋狂練舞,開學練到完sem,日日通宵,好癲(唔評論咁多,始終冇玩過,不過佢地太出名,想知問下其他人)

除左呢兩大soc,運動、義工類型果d soc都好玩嘅,不過都聽過人話某d soc會圍威喂咁自己玩,唔理fm

仲有一大堆hea i soc唔好玩,好多人為hall分上莊嘅

兩大soc一個sell warm 一個sell 熱血囉 見有啲frd 都好似玩得幾開心
仲有個專係比bba 人玩既isoc 都好似幾好玩 搞下年宵咁
其他個堆isoc就...... bu真係好多hea isoc
有冇人覺得要自己影學生相好ON9

可以去到影 7唔7就自己諗過先啦

見fd自己up相嘅青靚白淨P到靚一靚
自己就到場影
黃黃黑黑都算
我仲要整咗個中間分界頭...
嗰張相我係次次都比人笑
on9唔on9真係自己諗過先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞