[HKBU] 浸大討論區(3)嘩竟然開到3

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
想問下咁多位浸大既同學關於轉系既問題 今年dse雞 想讀ba但應該唔夠分 所以想入社會科學再轉ba 請問轉系要有咩條件??同埋會唔會好難??

轉系好似幾難
Gpa高都未必會俾你轉
聽人gpa過3.5 想由bba 轉去英文系
但bba唔放人
你本身幾分?想讀咩科
想問下咁多位浸大既同學關於轉系既問題 今年dse雞 想讀ba但應該唔夠分 所以想入社會科學再轉ba 請問轉系要有咩條件??同埋會唔會好難??

轉系好似幾難
Gpa高都未必會俾你轉
但bba唔放人
你本身幾分?想讀咩科

21分 想讀中文

Socsci都好似收22分

轉系好似幾難
Gpa高都未必會俾你轉
但bba唔放人
你本身幾分?想讀咩科

21分 想讀中文

A1可以搏左bu ba先
後面就擺返ling u edu好啲
因為入左bu ba都未必讀到中文
5*32444
Combined cert, 升左1分
想入Chinese studies
各位Bu巴打點睇
4454 bio5 ict5* phy5
入唔入到chinmed🙇🏻‍♀️🙇🏻‍♀️🙇🏻‍♀️
464443 bio phy
放英+英教係a2穩唔穩陣?
同埋往年grad咗出路如何?
同埋想問我呢個分係咪唔洗諗歐研(法)?

我都知我好多問題 麻煩各位巴絲
Public speaking係咪黎緊果個sem開始唔計grade?
4454 bio5 ict5* phy5
入唔入到chinmed🙇🏻‍♀️🙇🏻‍♀️🙇🏻‍♀️

入唔到
4c+1 要25

轉系好似幾難
Gpa高都未必會俾你轉
但bba唔放人
你本身幾分?想讀咩科

21分 想讀中文

A1可以搏左bu ba先
後面就擺返ling u edu好啲
因為入左bu ba都未必讀到中文

其實21可能得
今年可能又會再收低分左
無左美心都算

連大家樂米線都無埋

明明已經係最正常既2個間can
Btw有冇人覺得舊can好黑 好似長期不見天日咁
勸你班dse咪撚入BU 實後悔
434653 中史電腦
想入文學院,有機嗎,定我中英咁低,連入學要求都唔夠
434653 中史電腦

中英得7 no啦
434653 中史電腦

中英得7 no啦

文院無weight
4c+1 有22分就直入
434653 中史電腦

中英得7 no啦

文院無weight

英文3入至黎要讀3仔班
434653 中史電腦

中英得7 no啦

文院無weight

英文3入黎要讀3仔班
Ps係咪今年開始唔計cred/grade?
434653 中史電腦

中英得7 no啦

文院無weight

英文3入至黎要讀3仔班

3仔班唔是cancel左?
好撚煩public speaking

普通話仲煩

public speaking
business communication
普通話
呢三科跟本係欺凌毒撚
成日要內向嘅人講嘢

presentation 戈時都要講野架
當練習囉
434653 中史電腦

中英得7 no啦

文院無weight

英文3入至黎要讀3仔班

3仔班唔是cancel左?

變左writing enhancement course姐
英文3被迫sem1讀
Bu既asso Media communication 得唔得
會唔會易啲上返上bu傳理系
想問 ba類科目洗唔洗interview ? 因為官網冇寫要in
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞