[HKBU] 浸大討論區(3)嘩竟然開到3

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
有無人知hall second round 派左比幾多分

係hall fresh定係return先

兩樣都想知
巴打知唔知

識幾個hall fresh 44分左右
Band A報曬浸大 會否悔終生

其實我是來問嘢的 想問吓ocamp其實有分邊幾種 上網睇到暈暈地 如果有幸入到的話reg day果日應該帶幾錢去?

你哋一個會接觸到嘅應該係學生會Ocamp,即係大O,如無意外應該係成棟樓最平嘅Ocamp(大概兩百蚊左右),唔同學系嘅人都可以報,如果有興趣可以玩下

之後你應該會接觸到你所屬嘅學系,佢哋都有自己嘅Ocamp,價錢方面每個學科學會(A soc)都會唔同,連埋會費由四五百到近一千蚊都有

完咗學系註冊你就會落到AAB 3樓,嗰度會有好多唔同嘅興趣學會(I soc),部分學會會有自己嘅Ocamp,價錢各有不同,但大概連入會費都係幾百蚊左右

最後最後,如果你reg咗hall而又可以成功入住,咁你就可以玩Hall嘅Ocamp

值得留意嘅係每個Ocamp嘅舉行時間都唔同,有機會撞,俾錢之前最緊要問清楚日期地點呢啲資料。

如果怕自己學系嘅Ocamp同SU Ocamp撞期,學生會嗰邊應該會有數字知道其他學科學會(A soc)嘅Ocamp係幾時搞,報大O嗰陣問佢哋就得

至於帶錢方面就隨量啦,反正如果你唔夠錢學科學會係會有工作人員陪你落去撳機

我諗帶千五到兩千蚊去乜都夠

屌你水啲fm帶千5至2千
帶一千好啦 唔好比人昆水
唔夠就話遲啲比 再諗清楚先報
I soc會水你比晒4年會費,小心d啦

如果有靚女圍你既 可以比考慮比幾十蚊入一年會既

我個人認為 Bu ocamp 都唔好玩 大部分都唔係真火

基本上淨係報自己學系既就夠

不過大O 其實幾抵屌既 可以識下 hibye fd

但你預d人本身識既會圍威喂 睇同bama啦
聽講唔過18cred都唔算爆cred,咁如果study schedule本身assign 左15cred比我,我係咪要add drop先可以add多個3cred
有無人知hall second round 派左比幾多分

係hall fresh定係return先

兩樣都想知
巴打知唔知

hall fresh 42分左右勉強可以(yr越高成功率越高)
return 64左右
女仔就高上面個分幾分啦 因為bu女校來 宿位緊張
聽講唔過18cred都唔算爆cred,咁如果study schedule本身assign 左15cred比我,我係咪要add drop先可以add多個3cred

佢approved我17cred 想reg多1cred都唔得

佢approved我17cred 想reg多1cred都唔得

on9 唔係又要入紙啊

on9 唔係又要入紙啊

等到add drop先入 咩好grade科都無位啦

on9 唔係又要入紙啊

sit 到佢開位比我
屌上個sem無reg PE悔終生,而家咩PE都唔得揀

on9 唔係又要入紙啊

sit 到佢開位比我
屌上個sem無reg PE悔終生,而家咩PE都得揀

有無人試過sit到PE開位

on9 唔係又要入紙啊

sit 到佢開位比我

sit太極得唔得

on9 唔係又要入紙啊

sit 到佢開位比我

聽講PE係唔會額外開位,基於安全理由,每班既師生比例唔可以超過某個數目,本身每班人數已係maximum,full哂就full哂

on9 唔係又要入紙啊

sit 到佢開位比我

sit太極得唔得

唔會開嫁

有邊啲i soc好玩
有冇人覺得要自己影學生相好ON9

on9 唔係又要入紙啊

sit 到佢開位比我

sit太極得唔得

唔會開嫁

真係要等到add drop先可以讀pe?
有冇人下年sem2 去加拿大?
到依家仲係一個同路人都無 想搵人分享下經驗又無

exchange應該派咗份excel表列哂今個學年全部BU學生姓名、去邊度、咩大學、去幾耐,俾大家易啲相認

我未有exchange talk
moodle個表2年前 而且無人讀過我去嗰間

我上年去左sfu 有咩想知可以問我

有邊啲i soc好玩

唔摺既兩大soc係好玩既 (D)
聽講某大soc今年差啲斷莊

係,唔駛入紙
有冇人覺得要自己影學生相好ON9

可以去到影 7唔7就自己諗過先啦

有邊啲i soc好玩

dramso好玩嘅,不過好chur,某幾group人忙果排仲會通頂做野,仲有可能要貼錢玩

buda有錢+鐘意跳舞先好去,最chur嘅soc,瘋狂練舞,開學練到完sem,日日通宵,好癲(唔評論咁多,始終冇玩過,不過佢地太出名,想知問下其他人)

除左呢兩大soc,運動、義工類型果d soc都好玩嘅,不過都聽過人話某d soc會圍威喂咁自己玩,唔理fm

仲有一大堆hea i soc唔好玩,好多人為hall分上莊嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞