[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (55)買鏡頭抗疫

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
我用緊pro,好就好在個system囉,佢個session 係唔錯嘅
thx
諗緊黎緊入A7iii定A7Riii好
上網睇評測就話A7iii對焦快d,但如果多數用中間果堆對焦點既話係咪應該同A7Riii差唔多?
主要想影寵物+風景
諗埋A7Riii係因為個apsc mode crop完都仲有20mp, 必要時都用得下
但都係話我過期
https://youtu.be/WC3MozuoiH4

有預算上r 吧, 就算我話影風景同寵物a73夠你用,你都會心思思諗住個r
成個del再重裝?
新手想入手 SONY A6400 連18-135MM 鏡
自己一個應該去邊度出機好
好怕比人搵笨2手機半1手機賣
thx
諗緊買邊支好 Sony a7III 配
Sigma 50 1.4 Art /
Sony 55 1.8 Z

差吾多錢,1516
點睇呀
我自己鍾意輕啲
但係講真Zeiss 個枝隻色唔係真係咁出
問多幾間鋪
上年去買鏡時多口問過肥花現金價係平過晒price.com幾百
要對焦速度,輕便就55
如果你會嫌支鏡重,唔拿出街,影到幾靚都沒用
吾你老母咩
但新手唔識分係咪黑店
我係dbase買,只係買機同鏡就好
佢同你講買其他野配件都唔好買
水魚價黎貴好多
唔該哂巴打
我聽好多鋪都會2手機鏡當1手機鏡賣
係唔係真
未遇過你驚就google下D店名先
出名嘅黑店好易搵到
dbase 肥花呢d未聽過
呃新手做水魚就成日聽
sony網頁有list邊d係經銷商,但一定會比price貴

要放心就唔好貪方便貪平
用腳落鋪行,問多sales幾句
唔洗怕俾人當白痴,佢唔肯serve你就next

問埋現金價幾多,問下有冇原裝電/memory card跟
問下唔要贈品平幾多,返屋企計下數你就發覺price唔係平好多
好既 多謝哂咁多位巴打提點
做多陣RESEARCH就買機連鏡
BTW 想問下外置電TOTAL 3舊夠唔夠用
你指外置電定係內置電?
3舊好夠用啦
自膠 應該係內置電
好 唔該哂巴打
一電3xx張左右,我3電都夠用一日
記得買個一充二charger,百令二百蚊有交易
好好
Btw張毛記算唔算新手買機之選
比大連鎖店平
tamron 70180 $8980
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞