[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (55)買鏡頭抗疫

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
我覺得冇,不過你down落嚟試下咪知
掙扎緊入支35za定Samyang細細支拎出街無得輸
LR+PS+cloud package好邪惡
根本迫你用LR,如果唔係就請你另外科水用PS
我而家LR PS同C1都有用
一來我LR有好多preset夠方便
二來 LRTTimelpase等software 都係夾LR用
但C1開Sony Raw係真係靚一截,所以我點都用左C1先
如果C1搞得掂就出jpeg,如果要落PS/LRTTIMEPASE 我就會export Tiff 咁就加入落番LR
如果LR嘅present可以係C1度用到我都想轉
C1順手好多
sony 35.8
sigma太重了,除非意志力堅定
我買咗35za, 因為入嗰時samyang 未出
聽聞samyang 樣樣都好過35za (不過我睇過啲youtube, 聞落去唔係真係咁大分便)
除咗chromatic aberration, 始終35za有專利coating會少啲紫邊
啲相係試相黎, 影得唔好唔好見怪

都唔錯
我有d ZA情意結
而家二手價都抵玩
執相你哋會用mac定window?
T70180 聽日2點開始訂得 聽日11點先公佈詳情
有成3粒鐘考慮喎
要2點前坐定定 夠鍾鐘同人鬥快
只係用過lr 原來lr開出黎會差啲
我見c1一開個網就簡體就無用
不過去c1就要重新set過
C1唔難用,又唔洗錢,呢排又喺屋企冇嘢做
用少少時間學多個software都冇壞
龍仔有兩枝新鏡
唔知有冇e-mount份
Z 同 RF都未放授權
又未整過L

應該除咗FE 都冇第二間
請問邊度down 到免費版C1,
官網sony 版要錢, 我記得有人講過sony 版唔洗錢
C1 冇 Pro
最後$2500狗衝咗支,感謝你
當鏡頭蓋
揀左capture one for sony 按下載都係會跳去pro呢個版面,唔知係咪過左30日就會轉做sony版
之前好似傳過又出番支2470 2.8
我未聽過
淨係聽過T想出咩70130F2 同 200400F4
無得停工
有冇巴打放85 1.8
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞