[選項][武俠][長篇] 路仔 穿越到武俠世界 (24)

1001 回覆
20 Like 6 Dislike
照計打完木人陣應該聲名大振先係
對家d人應該要見到路叔就調頭走
明教果2件動物完全當路叔係垃圾咁
係得幾個打雜弟子尊重路叔
早排樓豬咪寫左 李羽揾呀莊永歌準備做9路叔
早幾日個印度佬又比自稱係萬劍門既人恰 應該好快有得睇路叔單挑流浮山200刀手
個個都當路叔沙包
呀任賢齊仲想搞事
真係以為自己係大明星
真係痴撚線
佢嚟d次一級人物照計唔會知路叔同聯軍內裡d恩恩怨怨面和心不和
正常係佢眼中路叔背後仲企住神候府真武門明教
仲要個人實力好高
而佢就選擇搞鳩路叔
係時候投降去大魚大肉了
用蘇家做祭品實行一次滅族,應該以後其他人見到路叔會識驚。
+2
樓主太正氣一定唔肯
利申支持
正所謂俠以武犯禁
依家咁多道德包袱
不如一開始就穿越咗去做捕快咪仲好
開波係天降系穿越
就梗係玩十步姦一人㗎啦
支持做衙差捕快
周街打人冇後果
可以由下一篇文試下投或者動議殺哂任賢佢地開始。
深深太平洋裡深深傷心
呢啲嘢就梗係喺深深負海拔進行啦
呢度個個都玩暗黑兵法嘅
都無人有興趣投蘇家條線 唔好講滅族
入去搵個人隻秋都無機會
任賢個角色睇耐小小先下定論
講到好似去左會比我地揀滅族甘,大家都識左甘耐,我地唔會上當。
你地下下都要「一行入門口 拔劍就殺 見一殺一 抄家滅族」
咁就梗係無機會啦
點會冇機會 打鳩完蘇廢老 冇人出黎還拖先係問題喎
咁要一人滅人全族就梗係襯人冇準備直衝突襲/潛入見一殺一㗎啦
唔通當自己係亞森羅寄犯罪預告信約時間地點
定係上門同人握手當面發表滅族宣言
b
---A---

「當然可以。」我答道。
任賢聽罷,又是一驚,心中不禁暗想「雖然曾聽說過路仁甲此人神通廣大,但他竟然對這神秘的地下通道毫不懼怕…此事必然有甚麼隱情。」

任賢的思路已經甚是正確,不過他沒想到的,其實是路仁甲早已進過這所謂的「地下通道」,而且還曾經自出自入數次了,所以對他而言,在這通道之中帶頭,根本就不是甚麼危險之事。

我走到練武場的地下通道入口,沒多思考便沿著樓梯下去了,而後面的弟子略顯緊張,但還是緊隨其後,任賢他則非常小心,站在了那些弟子的中間,可算是前後皆有防備。
地下通道之內雖說是四通八達,不過說到底也只是羽墨書院的「莊內暗道」而已,根據我多次下去地下通道的經驗,這裡所設下的機關陷阱,其實都只是為了阻止其他人前往天牢,故此只要不往天牢前進,危險自然就更低了…

A. 引領眾人往天牢方向
B. 帶他們於地下通道中隨便走走 藉以前往其他地區
a
殺佢老母
b
A
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞