HKBUCIE相認區!(六)

1001 回覆
7 Like 7 Dislike
有econ底讀understanding economics in current affairs好唔好? 請問呢個同dse econ係咪差唔多? 有無變邊個lecturer好?
求解答

好....教ge野淺過DSE~
但覺得考試有d難~
ps:
sem1Martin教,gp proj比較嚴,但教得幾好~
Pop cult同film appreciation輕唔輕鬆?另外the making of hk好唔好讀(揀咗佢做2nd choice,好驚中呢科)?

pop cult100個好讀
flim就睇你跟邊個 謝德華既話每個拍攝手法播你半個鐘 3個鐘入面見到佢個樣唔夠半個鐘
同埋present問啲問題勁刁鑽
麥欣欣1999不過>謝德華
好既地方係呢科無考試

Grace mak冇做啦

sad 姐係得番謝德華 可以收皮

pacific rim佢教 有組比佢串到 hihi
Q&A答一句疾佢一句 不過嗰組係垃圾嘅
但估唔到去到咁盡
啲人話佢mr.用dr.上堂方式
不過都A咗present好好彩 比前面個組嚇到
認真做 consult兩三次仲錄音
佢係好老師嘅
姐係你hea讀hea做一定無得僥幸咁
Pop cult同film appreciation輕唔輕鬆?另外the making of hk好唔好讀(揀咗佢做2nd choice,好驚中呢科)?

flim就睇你跟邊個 謝德華既話每個拍攝手法播你半個鐘 3個鐘入面見到佢個樣唔夠半個鐘
好既地方係呢科無考試

不如講下Pop cult跟邊個lecturer好

michael(?)金定唔知甘sir

好既地方係呢科無考試

不如講下Pop cult跟邊個lecturer好

michael(?)金定唔知甘sir

甘爺啦,佢真係好好,btw, Micheal Kam =甘sir
利申:主科佢教
有econ底讀understanding economics in current affairs好唔好? 請問呢個同dse econ係咪差唔多? 有無變邊個lecturer好?
求解答

但覺得考試有d難~
ps:

martin伏到仆街wor
有同學用mv=py(好多年無用唔肯定有無記錯 但佢當時肯定無錯到既)果條公式然後佢stop人問佢條公式邊個教佢 話條公式錯
我呆左

Film appreciation個人覺得workload都幾多下,但唔駛考試。 若果你自問鍾意睇戲 ,對電影有少少研究 ,佢所有嘅assignment 都唔太難。入面有個lecturer叫做Mandy ,雖然佢份人係幾串 ,但如果你 做嘅嘢啱佢心意同口味 ,佢會畀番一個合理甚至乎更高嘅分數畀你。

the making of hong kong好唔好讀真係見仁見智,若果你對歷史有興趣,呢個其實係幾好讀嘅。 或者簡單啲嚟講,你當佢係歷史科咁樣讀就ok, 考試嘅時候佢會有四揀二嘅題目,然之後要你寫一篇論文。
求解答

但覺得考試有d難~
ps:

感謝巴打 已經揀左不過聽講係伏 依加個心定啲
求解答

但覺得考試有d難~
ps:

有同學用mv=py(好多年無用唔肯定有無記錯 但佢當時肯定無錯到既)果條公式然後佢stop人問佢條公式邊個教佢 話條公式錯
我呆左

死喇會唔會有第二個lecturer揀架?我見今個sem得佢一個教
求解答

但覺得考試有d難~
ps:

我呆左

死喇會唔會有第二個lecturer揀架?我見今個sem得佢一個教

有leadership既話揀leadership啦
今次仆街喇!有無巴絲識做EAW2個literature review?格式呀果啲乜都唔識
Klt過三 勁過石門3.5
今次仆街喇!有無巴絲識做EAW2個literature review?格式呀果啲乜都唔識

Intro
Reference 1 + limitation
2 + limitation
3 + limitation
Conclusion
好似係咁
最尾加番reference list

Intro
Reference 1 + limitation
2 + limitation
3 + limitation
Conclusion
好似係咁
最尾加番reference list

唔該曬大佬
其實CIE有冇得retake yr1

個程序係點,同埋對升學有咩影響

好似留班咁乜野都由零開始過囉
gpa重新再計過
分分鐘以前連3都無
再讀過就即刻爆4
最多咪遲一年先升得返上去

點申請?

直接quit 再重新申請入學

但有機會入唔返

因為讀過會更難收

gpa重新再計過
分分鐘以前連3都無
再讀過就即刻爆4

點申請?

但有機會入唔返

因為讀過會更難收

CIE asso都驚收唔夠人,對比起2013少左一半學生
我唸唔會咁串嘴唔收掛

gpa重新再計過
分分鐘以前連3都無
再讀過就即刻爆4

點申請?

但有機會入唔返

因為讀過會更難收

CIE asso都驚收唔夠人,對比起2013少左一半學生
我唸唔會咁串嘴唔收掛

識呼吸識講野就收架喇
屌public speaking個 Rebecca on9

屌佢個八婆

屌佢個八婆

佢衰咩

屌佢個八婆

佢衰咩

60人40幾個b-

屌佢個八婆

佢衰咩

60人40幾個b-

有無跟足佢教d野黎講架?

屌佢個八婆

佢衰咩

60人40幾個b-

屌你 killer吖

屌佢個八婆

佢衰咩

60人40幾個b-

屌你 killer吖

屌啱先派grade得b-
當堂頹撚咗,陣間仲要chur埋份literture review

屌佢個八婆

佢衰咩

60人40幾個b-

屌你 killer吖

屌啱先派grade得b-
當堂頹撚咗,陣間仲要chur埋份literture review

一巴車落佢到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞