HKBUCIE相認區!(六)

1001 回覆
7 Like 7 Dislike
Liberal and cultural study 好冇讀?

巴打有野可以問 答到就答

利申 讀緊

難唔難讀㗎
啲assignment project 多唔多?
Exam係點架?
係咪啲背哂疊note就靚grade 嘅exam ?

老實講唔算好難 不過要你勤力睇文搞清楚啲concept
大部分科無mid term 大部分都present paper每科各一
不過就好集中咁交paper 6日交4份每份2500 up
exam就背notes就得唔洗理啲論文 不過都考應用既同要寫字快

Concept 會唔會好難明?
睇咩文?

某啲真係難明既 不過大部分你肯研究下都明既 我唔明既通常都維基到明為止
或者問啲lecturer佢地都好肯答你
會有好多reading要你睇 present都係pre番reading
考試通常有一題都係reading度問你 不過通常都會話俾你知大概範圍
不過呢科真係幾考你常識 巴打如果真係讀既話真係要睇多啲新聞同埋睇下學術台好多post講歷史同哲學既 真係學到好多野

聽落好似好伏咁

伏唔伏就真係唔敢講 不過讀落都覺得開闊左視野既始終都係人文學科
上堂通常用中文講 ppt paper 考試英文 得1,2科中文

巴打有野可以問 答到就答

利申 讀緊

難唔難讀㗎
啲assignment project 多唔多?
Exam係點架?
係咪啲背哂疊note就靚grade 嘅exam ?

老實講唔算好難 不過要你勤力睇文搞清楚啲concept
大部分科無mid term 大部分都present paper每科各一
不過就好集中咁交paper 6日交4份每份2500 up
exam就背notes就得唔洗理啲論文 不過都考應用既同要寫字快

Concept 會唔會好難明?
睇咩文?

某啲真係難明既 不過大部分你肯研究下都明既 我唔明既通常都維基到明為止
或者問啲lecturer佢地都好肯答你
會有好多reading要你睇 present都係pre番reading
考試通常有一題都係reading度問你 不過通常都會話俾你知大概範圍
不過呢科真係幾考你常識 巴打如果真係讀既話真係要睇多啲新聞同埋睇下學術台好多post講歷史同哲學既 真係學到好多野

聽落好似好伏咁

伏唔伏就真係唔敢講 不過讀落都覺得開闊左視野既始終都係人文學科
上堂通常用中文講 ppt paper 考試英文 得1,2科中文

咁就好
啱哂我呢啲英文垃圾
有無巴絲知今日11樓咩事 好似話有同學跳樓

咁癲 今日off冇番
咁個位同學冇事啊ma最後
留名 出年讀liberal and culture stuides

咁癲 今日off冇番

11樓跳你估下有無事

我朝早11點幾係11樓上緊pe,聽到有人係咁嗌同大嗌救命,跟著我地miss出咗去睇咩事攪咗好耐

咁癲 今日off冇番

11樓跳你估下有無事

咁我唔知有冇跳落去啊ma
如果冇跳落去咪冇事

咁癲 今日off冇番

11樓跳你估下有無事

如果冇跳落去咪冇事

堅定流 搵唔到新聞

咁癲 今日off冇番

11樓跳你估下有無事

如果冇跳落去咪冇事

堅定流 搵唔到新聞

加一 搵唔到

咁癲 今日off冇番

11樓跳你估下有無事

如果冇跳落去咪冇事

堅定流 搵唔到新聞

加一 搵唔到

定係d傻西鳩叫咋

咁癲 今日off冇番

11樓跳你估下有無事

如果冇跳落去咪冇事

堅定流 搵唔到新聞

加一 搵唔到

定係d傻西鳩叫咋

此話題已完
岩岩由東鐵同石門都同車有個靚女 唔高 著racer 拎住勁大個膠袋 又好趕咁 應該係趕翻9半 有冇人知係邊個
岩岩由東鐵同石門都同車有個靚女 唔高 著racer 拎住勁大個膠袋 又好趕咁 應該係趕翻9半 有冇人知係邊個

咁少資料

咁癲 今日off冇番

11樓跳你估下有無事

如果冇跳落去咪冇事

堅定流 搵唔到新聞

加一 搵唔到

定係d傻西鳩叫咋

此話題已完

傻西鳩叫可能性大啲

咁少資料

白r shirt 短牛

咁癲 今日off冇番

11樓跳你估下有無事

如果冇跳落去咪冇事

堅定流 搵唔到新聞

加一 搵唔到

定係d傻西鳩叫咋

此話題已完

傻西鳩叫可能性大啲

個同學無跳到落去
有老師輔導返
有冇人讀緊social and public policy

你好 有咩幫到你

同學想轉科??

如果冇跳落去咪冇事

堅定流 搵唔到新聞

加一 搵唔到

定係d傻西鳩叫咋

此話題已完

傻西鳩叫可能性大啲

個同學無跳到落去
有老師輔導返

實係俾老師爛grant

堅定流 搵唔到新聞

加一 搵唔到

定係d傻西鳩叫咋

此話題已完

傻西鳩叫可能性大啲

個同學無跳到落去
有老師輔導返

實係俾老師爛grant

有咩elctives易靚grade

同問
有咩elctives易靚grade

同問

同問
有冇巴打知history and hk studies係幾時面試同問啲咩

面試時間唔清楚,不過當年我面試嗰陣,佢就咁叫我自我介紹,然後畀一條時事題你同啲同學傾下咁樣, 好似中學嗰啲oral
Sem尾先黎病 好波
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞