HKBUCIE相認區!(六)

1001 回覆
7 Like 7 Dislike
有冇人讀緊social and public policy
各位ching會揀life and death定係ethical

如果你偏向思考型可以揀Life and Death.
利申 所有assignments, in class test, presentation 都係A

Life and death其實係讀啲咩

內容同科目名一樣,反思下生與死,例如:Euthanasia, immortality and Death etc.
好多文要睇 好多野要諗 一諗唔通 份assignment 就GG btw讀得好開心
Ethical challenges全cie最撚垃圾係呢科

真係咁伏?
各位ching會揀life and death定係ethical

如果你偏向思考型可以揀Life and Death.
利申 所有assignments, in class test, presentation 都係A

Life and death其實係讀啲咩

內容同科目名一樣,反思下生與死,例如:Euthanasia, immortality and Death etc.
好多文要睇 好多野要諗 一諗唔通 份assignment 就GG btw讀得好開心

好驚驚 兩科都唔想讀

真係咁伏?

我覺得幾好喎可能自己本身有興趣
其實都係讀吓d哲學家d理論然後放係d case入面,講根據個theory應該要點做,或者講個做法啱定錯姐

上個sem b+

2015 grad 最後一個sem讀 B+
making of hong kong定Popular Culture in Contemporary China好

pop cult for sure
而家唔知仲有無 有既話跟rainbow
第13堂直頭同你講考邊啲 考試背哂啲答案落去最後A-左

pop cul 甘sir/定金(?)
考試唔使用英文都贏條街
上堂聽下故仔 得呢科上得開心無壓力又少workload
最後A咗多謝阿sir

真係咁伏?

我覺得幾好喎可能自己本身有興趣
其實都係讀吓d哲學家d理論然後放係d case入面,講根據個theory應該要點做,或者講個做法啱定錯姐

上個sem b+

無興趣 鳩讀
無興趣研究過馬路衝紅燈係道德定唔道德
有冇人讀緊social and public policy

你好 有咩幫到你
掉西瓜搵我呀?
我求下你地,考試果陣拎定個電話出黎放係書包面
掉西瓜搵我呀?

職員bb

咁下個post置頂囉 係第一頁就提

爆完post都下個sem了

爆完post都下個sem了

咁到時到候幫你推
Liberal and cultural study 好冇讀?

巴打有野可以問 答到就答

利申 讀緊

難唔難讀㗎
啲assignment project 多唔多?
Exam係點架?
係咪啲背哂疊note就靚grade 嘅exam ?

老實講唔算好難 不過要你勤力睇文搞清楚啲concept
大部分科無mid term 大部分都present paper每科各一
不過就好集中咁交paper 6日交4份每份2500 up
exam就背notes就得唔洗理啲論文 不過都考應用既同要寫字快

Concept 會唔會好難明?
睇咩文?
有冇九龍塘人上pp speaking
Liberal and cultural study 好冇讀?

利申 讀緊

難唔難讀㗎
Exam係點架?

大部分科無mid term 大部分都present paper每科各一
exam就背notes就得唔洗理啲論文 不過都考應用既同要寫字快

Present 交paper同exam比例大概幾多到你覺得?

佢有寫明嫁 通常present20 paper30 考試40 平時分10個

利申 讀緊

難唔難讀㗎
Exam係點架?

睇咩文?

某啲真係難明既 不過大部分你肯研究下都明既 我唔明既通常都維基到明為止
或者問啲lecturer佢地都好肯答你
會有好多reading要你睇 present都係pre番reading
考試通常有一題都係reading度問你 不過通常都會話俾你知大概範圍
不過呢科真係幾考你常識 巴打如果真係讀既話真係要睇多啲新聞同埋睇下學術台好多post講歷史同哲學既 真係學到好多野

ethics真係成個cie最伏既科!!!
第二伏覺得係eng lite
不過你英文唔差 考前背哂啲notes入面講reading既argument 都可以平安過渡既
最緊要一定要搵好隊友做pj呀

利申英文差到核爆 mid term50分得14分 最後考前背notes碌到個b-番黎
有冇人讀psychology? Interview 會問咩?

利申 讀緊

難唔難讀㗎
Exam係點架?

睇咩文?

某啲真係難明既 不過大部分你肯研究下都明既 我唔明既通常都維基到明為止
會有好多reading要你睇 present都係pre番reading
考試通常有一題都係reading度問你 不過通常都會話俾你知大概範圍
不過呢科真係幾考你常識 巴打如果真係讀既話真係要睇多啲新聞同埋睇下學術台好多post講歷史同哲學既 真係學到好多野

聽落好似好伏咁

利申 讀緊

難唔難讀㗎
Exam係點架?

睇咩文?

聽落好似好伏咁

係咪全英教學?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞